Ktorý paragraf použiť pri vymáhaní náhrady škody od suseda?

mozte mi prosim poradit, ktory pa?ragraf pouzit pri vymahani nahrady skody od suseda - sused podanim (neopodstatnenej) ziadosti pozastavil stavbu a my platíme stojace mechanizmi. dakujem za rady a pomoc.
Odpovedať
Profilova fotka
Keby bola neopodstatnená, stavbu by nezastavili, stavbu nezastavil sused, ale stavebný úrad, ak chcete vymáhať škodu, teda od SÚ.
Odpovedať
mechanizmy nech si zoberie stavitel a pride ked sa robi
Odpovedať
Veru pozastavit stavbu moze len SU aj zodovodnenim. Sused asi podal namietku a SU preveril a pozastavil stavbu. Tu od suseda nevymozes nic,on podat namietky moze. A vobec nemusia byt opodstatnene, SU mu pekne odpise, ze jeho namietka je neopodstatnena a preco.....alebo je opodstatnena a pozastavia stavbu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je neopodstatnena namietka, nechapem pozastavenie stavby. Ak k tomu predsa len doslo, a mate to vsetko ako dokazat, musite si vycislit skodu ktora vam vznikla a tuto si narokovat - konkretny paragraf je nahrada skody, je to riesene vseobecne v zmysle OZ - nechce sa mi to hladat presne, ale asi okolo 400 sa to riesi.... Myslim
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Revolver raze 9mm - to je ten pravy paragraf!
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Prečo nemáte Vyjadrenie susedov k stavbe? Na začiatku ím to treba dať podpísať stým, že všetkému rozumejú k ničomu nemajú námietky a zo všetkým súhlasia. Pred začatím stavby SU žiada vyjadrenie susedov a dokonca ich pozíva na otvorenie stavby. PS: Ak stroje nerobia alebo nemôžu , nemajú čo na stavbe hladať. A hlavne v tom to prípade ak opetovné spustenie stavby je v nedohladne. Mi sme čakali na Stav povolenie 8 mesiacov.( kým prišly a kukly že o čo vlastne ide. ) Sused býva v novom +- 14 rokov žiadosť na kolaudáciu podal hneď , ibaže doteraz nemal kto kolaudovať. Teda okrem neho a jeho kamošov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?