Dovolit susedovi jednorazovy pristup?

mam otazocku, staviame dom, a sused ide tiez stavat, obaja staviame s tou istou firmou, on zacina o 2 mesiace neskorej. obaja mame v plane bazen, my sme este nezacali riesit, on uz ano. jeho bazenista bol obhliadnut teren a oznamil mu, ze bagriku by sa najlepsie islo cez nasu parcelu, nakolko mame siroky priechod vedla domu a pred domom plac na vytocenie. ze to co ma sused je komplikovany pristup, a bud si jamu na bazen vykope teraz, este nez tam nestoji jeho dom, alebo az ked bude dom hotovy, ale ze budu musiet ist cez nas pozemok. pytal sa, ci mu to dovolim. odpovedala som, ze vyhoda jedina by pre mna bola, ze by sme mali dobru cenu za vykopanie bazenu, ze vezmem toho isteho bagristu a ze ci nam spravi cenu ak bude kopat dva bazeny naraz. tym by sa mi to oplatilo, aj ked by som musela pockat kym sused prevezme dom, co bude az po mne, a dovtedy nerobit ziadne zahradne upravy a najlepsie ani ziadne oplotenie...co hovorite, ano ci nie? je to inak v zahranici tak netusim ake susedske vztahy vedia byt v tejto krajine..
Odpovedať
Moj nazor,preco si komplikovat zivot?:-) dnes byt na niekoho co i len trochu byt "odkazany"??Nikdy..nemam dobre skusenosti.never more
Odpovedať
Profilova fotka
1/ Už teraz má kopať jamu na bazén, keď ešte ani nezačali stavať dom.....? Uff. Prídu dažde a jama sa zavalí.....či? 2/ To fakt máte taký problém nechať po svojom pozemku prejsť bagrik k susedovi....?! Žasnem....!
Odpovedať
A prečo nie?Nikdy nevieš či ty nebudeš niekedy od neho čosi potrebovať. :-)
Odpovedať
Nechapem taketo uvazovanie.. Ak ti ziadnu skodu nespravi, preco tomu branit? Len tak? Spupnost? Arogancia? Uvedom si, ze ako zareagujes ty teraz, tak on zareaguje potom. Dobre susedske vztahy je to najdolezitejsie na spokojne byvanie..
Odpovedať
Pokym je to jednorazovo preco nie?? Nakoniec, vzdy ma clovek moznost povedat nie, len to castokrat nevieme - nechceme, bojime sa, takze asi tak :)
Odpovedať
A co je za problem prjst s bagrom cez vas pozemok, pokym nemas upraveny dvor a novy travnik? Ja by som mu to dovolila. Dobry sused je na zaplatenie, nikdy nevies, kedy budes ty nieco potrebovat ;-)
Odpovedať
Ludia, zostante ludmi! Co by som ja dal za taketo problemy 8-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?