Čo so susedovou vysokou trávou?

Dobry den, prosim o radu ako si pocat so susedom ktory si na vedlajsom pozemku nekosi travnik, ktory je tohto casu vysoky miestami aj 1m. Sama burina, ktora prerasta do mojej zahrady aj iskiernik, ktory je jedovaty... Plot je klasicky s okami takze to prerasta jedna radost. Existuje nejaky zakon, nejaka organizacia, institucia kde je mozne podat staznost???? Dakujem vopred za vsetky rady.
Odpovedať
... skor ako sa budes stazovat na nejakom urade sa dohodni so susedom, nech si to pokosi ;-)
Odpovedať
a co tak to postriekat, nech mu to vyschne? :-p
Odpovedať
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D tak tohle to znám. Silný postrek v bezvetrí to istí. JA som tak postriekal susedovi a hotovo. A potom zbadal že nesrandujem a začal kosiť.A odvtedy už druhý rok kosí... ;-)
Odpovedať
Super.... takze nejaky pripravok na vykynozenie travy...???? kurna len aby som si to nenestriekal na svoju...
Odpovedať
no ja som to robil tak cez plot akoby od spodu hore.
Odpovedať
my sme tiez mali podobny problem (len sme boli ten sused :-DDDD ). Prislo nam upozornenie s miestneho uradu aby sme si pokosili pozemok inak nam hrozila pokuta. Takze urcite existuje aj takato moznost. Osobne by som to riesil dohovorom so susedom a potom tym postrekom, aby to neprerastalo do mojej zahrady.
Odpovedať
Urcite sa musi kosit. Mam dojem, ze min. 2x do roka. Kto vie, aky predpis to prikazuje, nech to sem hodi, ale stopro nejaky existuje.
Odpovedať
mame podobný problem, susedný pozemok je neoplotený a majitel sa o neho vobec nestará takže burine sa dari jedna radosť, ja som astmatička a alergicka na buriny tak sme sa minulý rok sťažovali na obecnom úrade a majitel prisiel vytrhal pár burín aby sa nepovedalo, priatelsky sme si pokecali, vysvetlili problem, slubil že pride s nejakým mechanizmom, ktorý to tam zrovná a odvtedy nič..... a aby to nebolo malo, tak suseda z druhej strany, ma svoju "zahradku" sice oplotenú, ale nemá čas posadit ani len travu,nieto este nejaku zeleň, takže burinka tiež utešene rastie, čo ale má v tomto prípade svoju výhodu, pretože aspoň z balkona už tak nevidíme výkaly ich psíka, ktorého tam maju uviazaneho, a tuším už ani tak nesmrdia :-D
Odpovedať
na www.justice.gov.sk v casti jaspi a potom predpisy si vyhladajte obciansky zakonnik 40/1964 - je tam aj najnovsie znenie so vsetkymi upravami (to, co je oznacene "rek" ) a pozrite §127. zelina patri tiez tam, lebo vas tym obtazuje a sposobuje skodu, napr. vysemenenim zeliny. ja som napisala doporucenen susedovi list s upozornenim na tento § a ze ak to neda do poriadku, tak ze oznamim na mestsky urad. a potom to dal do poriadku. len tento rok by som mala asi znova :-(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?