Čo so susedom ak má strechu po náš plot?

Profilova fotka
Dobrý deň, chcela by som sa Vás opýtať a poprosiť o radu. Náš sused má rodinný dom postavený od hraničného pozemku 1,5 m. predlžil si strechu aby mu sneh nepadal "na hlavu". Tá strecha je presne p hranicu plotu, ale sneh a ľadovce padajú rovno k nám do záhrady, je to veľmi nebezpečné, upozornili sme ho na to, on sľúbil že dá lapače na strechu, ale už je to tretia zima a stále nič neurobil. Vie mi niekto poradiť? Nechceme sa s nim hádať, chceme mať dobré vzťahy, ale.... dakujem za odpovede.
Odpovedať
predtym ako zacal stavat dal na obec/stavebny urad oznamenie o zacati drobnej stavby? kedze tu strechu predlzil az po vlastnicku hranicu opytal sa vas niekto pred zacatim stavby ci stym suhlasite . podpisali ste nieco? ak nic z toho skuste mu tym pohrozit ze ak tam tie zabrany neda zajdete na obec a zacnete to riesit. chapem ze sa hadat nechcete ale co snim - ked sa snim po dobrom neda. takto castokrat zacinaju sudne spory :-D uplnou banalitou.
Odpovedať
Profilova fotka
@malydom dakujem za odpoveď, musím podotknúť, že predtým ako to šiel stavať sa nás pýtal, či môže a že tam dá tie lapače snehu, ale ako hovorím nič sa doteraz nedeje, nič sme nepodpisovali a nebol ani na úrade, čiže je to čierna stavba, uvidíme, skúsime ešte v dobrom a potom ak to nenapraví sa to bude riešiť ináč.
Odpovedať
no je to tazke kedze ste sa snim dohadovali len ustne. vtedy to bolo na dobrej voli no a teraz to bude musiet byt tiez, ale ked z druhej strany uz dobra vola neni tak ... bude to take udanie - jemu narobite problemy - mozno sa nevyhne pokute, zalezat bude od uradnika ... - a asi sa spolu ako susedia uz v dobrom neporozpravate. sa cudujem hlavne jemu, ked sa tak svami dohodol, ma to postavene bez ohlasenia - ved moze byt rad ze ste mu to dovolili a ze ho ani neudate.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?