Ako z dvora von?

Môže sused parkovať pred našou bránou naproti cesty? Nemeral som ako je cesta široká, ani to robiť nebudem ale co viem tak je to ze pri výjazde si musíme 3-4x cúvnuť tam a spat aby sme sa na danej ceste vytočili. Spat do dvora sa ani nepokúsame vojsť. Neviem či je toto bránenie vjazdu-výjazdu alebo je to len testovanie zručnosti vodiča no nie je to moc príjemná situácia. Nemal by mat každý dom uz vlastne státie vo dvore?
Odpovedať
@adam_janka § 23, zákon č. 8/2009 Z.z.: (1) Vodič smie zastaviť a stáť len vpravo v smere jazdy v jednom rade a rovnobežne s okrajom cesty, čo najbližšie k okraju cesty a na jednosmernej ceste vpravo i vľavo. Ak nie je ohrozená bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, vodič smie v obci zastaviť a stáť kolmo, prípadne šikmo na okraj cesty alebo zastaviť v druhom rade. Pri státí musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre každý smer jazdy. Pri zastavení musí zostať voľný aspoň jeden jazdný pruh široký najmenej 3 m pre oba smery jazdy.
Odpovedať
čiže zastaviť tam može,ale stáť určite nie.
Odpovedať
@abula1 čo to znamená? Ze sa mám vytáčať na ceste ako pako?
Odpovedať
Že od auta po chdník musí byť 6 metrov...
Odpovedať
@dedo758 pane len ta samotna cesta nemá ani tých 6m.
Odpovedať
Kazdy "normalny" vodic by zaparkoval o kusok dalej, kde ma miesta dost,nie priamo proti brane. Tento vodic pravdepodobne chce provokovat,alebo skusa pokial moze zajst... Na neho by som zvolila inu taktiku,aby to bol akoze jeho napad auto parkovavat inde. :-D Narocky by som vzdy cuvala a na tesno sa krutila okolo jeho auta, za hlucnejsieho turovania a vrcania motora,aby pozorujuci sused za zaclonou trpel, kedy mu auto oskries :-D Ked nezaberie, tak suseovi povedat slusnym sposobom, ze sa bojis,aby si mu auto neposkodil,nech ho dava dalej od tvojho vyjazdu. Ked nepomoze,tak mozno by som ho jemne tukla naraznikom :-| Keby aj zavolal Policiu, on bude vinny,lebo branil vo vyjazde, takze on porusil zakon. Ty budes kryty,lebo si ho viackrat slusne poprosil,aby tak nerobil. Mozno krute riesenie,ale niekedy zial, nie je ina moznost...
Odpovedať
Profilova fotka
@majki555 Aspoň nepíš hlúposti - ak by si ho jemne ťukla nárazníkom, tak si povinná tú políciu volať Ty, lebo si spôsobila niekomu škodu a nie majiteľ poškodeného auta. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka riesil by som to dohovorom so susedom... ak je normalny nebude tam parkovat...aj ked je pravda ze branu a statie mate dost stiesnene.... :(
Odpovedať
@adam_janka ja by som to rieslil navstevou autoskoly nakolko odtial vycuvam na 1x urcite, keby som bol chromy tax mozno ma 2x. Druha moznost je povedat nech si to posunie o 2m vedla, neverim ze by robil problemy.
Odpovedať
@sysell zdravím, ja vycuvam. Som vodič s povolania. Zaparkované auto je manželky a ta šoféruje 1x za týžden 15-30km. Ta tomu moc nedá
Odpovedať
@sysell myslite si ze posunie auto dohovorom ked je vidieť ze okolo má xy metrov voľného miesta???
Odpovedať
@adam_janka Však auto zaparkujte na cestu pred svoju bránu keď on tam nebude mať auto. Potom tam snáď už nezastaví.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@adam_janka neviem ci tam stoji vzdy na tom mieste... dufam ze si to neuvedomil a nerobi to schvalne. Aj keby to robil schvalne po upozorneni by mal prestat. Ak je to najvyssi stupen kretena tzv. Dankovolic tal potom necham riesenie na tebe, ja by som si uz sposob asi nasiel
Odpovedať
@adam_janka vsak sa s nim chodte porozpravat.. Mozno si to ani neuvedomuje, ake komplikacie robi.. A ak si to uvedomuje, tak ho upozornite, ze manzelka nie je bohvieaky sofer. My tiez mame takehoto suseda, ale kasle na to, radsej sa pozera a caka, ako mu to jeho faro naberiem, ked vchadzam do dvora.. Uz so ho tiez prosila, aby tam neparkoval..Ale to su tie 4% ludi, s ktorymi sa proste neda..
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka Je to celkom zábavné, ako sa to vyvíja... Takže Adam napíše, že problém s vycúvaním nemá. Problém má jeho Janka, lebo jazdí 1 x týždenne. :-D Poviem to ešte inak: problém je Janka. Nie sused. Takže osadiť tam tabuľu: Janka nemá prax (zatiaľ) a preto nech si nikto nedovolí tu zastať, aj keby to vonkoncom nebolo zakázané.... :-D
Odpovedať
@pstrosso zdravím, snáď mi tu nepomôže. A ani dohovor
Odpovedať
@adam_janka Nebolo by najjednoduchsie naucit zenu nacuvat do dvora ? Potom nemusi cuvat do cesty. Mozno by to riesila aj cedulka ( prosim neparkovat ) - ci uz napis na ceste. Ale to neviem ci sa smie :-)
Odpovedať
@leonardom pozerám pane ze prvý čierny Peter padol na vás. Bohužiaľ nie sme všetci vodiči co šoférujú xy rokov 40000km ročne. Aj tak si nemyslím ze problem je samotné šoférovanie - cúvanie. Ten problem je na fotke - prečo stojí práve tam kde stojí.
Odpovedať
@akvi a ako ste dopadla s tým prosenim?
Odpovedať
@adam_janka uz si susedovi povedal? Mozno si naozaj len neuvedomuje.
Odpovedať
Profilova fotka
@adam_janka Ale však áut bude už len pribúdať... O 2 roky tam možno bude súvislý pás parkujúcich áut. To sa tam budete chodiť denne vadiť s ľuďmi, aby nestáli tam, kde sa to Vám akurát nepáči...? Pravdu má @richard71 , že máte o.i. aj trochu úzku bránu.... 8-(
Odpovedať
@ada32 áno povedal. Viac krat. My tu mame iný problem -plot Toto je nejaký boj na druhej línii
Odpovedať
@leonardom urcite stat oproti brane je debilita a je jedno kto tam parkuje. Mne by sice vadolo keby stat viac vpravo alebo vlavo podla toho na ktoru stranu bu som chcel.ist lebo takto zavadzia v podstate menej. Ludia su vseobecne kreteni, sused ma 2 miesta pred domom bez brany a stoji dost casto na ceste - nechapem.
Odpovedať
@leonardom trochu zvláštne zmýšľanie. Hľadáte niečo ako problem neriešiť. Co bude o 2roky má teraz absolútne netrápi. Teraz si sused zmyslel parkovať takto a potrebujeme to riešiť a nie mávnuť rukou a povedať však o 2 roky budú mat nasi dôchodci na našej ulici možno toľko penez ze tu bude parkovisko. Brana aj státie je opäť aké je -bohužiaľ, ale zasa - prečo sa mám pozerať na to či mám takú alebo onakú šírku brány??
Odpovedať
@adam_janka hm,aj ma napadlo ci neriesite este nieco ine medzi sebou.... Ak mate vedla seba byvat tak by som sa otvorene rozpraval o tom plote. Inak to bude na infarkt pre obe strany .
Odpovedať
@ada32 vďaka. Uz sa toľko rozprávalo a stále sa nájde niečo nové.
Odpovedať
Aby to ale nedošlo k iným veciam : Danny problem je na fotke, bohužiaľ dalsie problémy sa riešiť tu na fóre nedajú. Ja nechcem byt zadelovac prace policajtom a preto by som chcel vedieť či Je toto na riešenie pre policajtov alebo nie? Či s tým vôbec vedia niečo spraviť alebo sa otočia na päte
Odpovedať
@adam_janka riesim totiz nieco podobne, viem co to je zit v takom napati. Dochodca je o to vacsi problem. Ked som teda spravne pochopila.ze ide o dochodcu .(?) Ale ked je to tak, pomohlo by podla mna len jediny raz zavolat obecnu policiu a konfrontacia pred tymto clovekom mimo vas dvoch by situaciu schladila . Podla mna by potom prestal. Aspon s tymto. Obecna policia casto riesi aj taketo..
Odpovedať
Odpovede mas, merat cestu nemienis, tak si pomoz ako vies. Ak tam nieje volnych 6m, po 3m pre kazdy smer tak sused porusuje predpisy. Zavolaj policiu, dostane pokuru 20€, mozno 50€. Mozno tam prestane paktovat, mozno nie, do hlavy mu nevidime. Chyba je aj v tom, ze plot je vcelku novy a brana urobena uplne zle, priestor na pekny vjazd tam mate a nevyuzili ste ho. Prerob ho a manzelka moze parkovat v pohode.
Odpovedať
@atlaska Jj Premýšľame o tom - státie pre 2 auta a celu bránu pošlem kade ľahšie. Len takýto zásah nebude za mesiac ani 2.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?