Ako riešite problémy v bytovom dome?

Ahojte, pred rokom sme sa nastahovali do novostavby-bytoveho domu a nejaky cas bojujeme s problemami, kt. nam zneprijemnuju zivot :-( 1. Parkovanie - podzemne garaz. stania-boli drahe, bolo ich treba kupit zvlas k bytu, vela ludi chcelo usetrit, takze nekupili a teraz parkuju vsade kde sa da, takze niekedy je to fakt o krk bezpecne prejst cez ulicu. Pred vjazdom do garaze parkuju aj 2-3 auta, niekedy je to fakt o havarku? Co s tim? Ako im vysvetlit bez hadky aby parkovali rozumnejsie? 2. Detske ihrisko- Developer nam tu nepostavil ziadne ihrisko, takze s detmi sa da ist max. pred dom, kde niek. auta nedodrz. povol. rychlost 20 km/hod. Takze mame strach, ze ich tu zrazi auto. Najblizsie ihrisko je 20 min. pesi, co je s 2 malymi detmi dost namahave sa trepat kazdy den :-| Rozmyslame v ramci vlastnikov bytov postavit si vlastne ihrisko. riesili ste to niekto? Co k tomu treba(okrem financii? 3. Poplatky za vytah- Mam,e 4-poschod. dom . Vytah jazdi uz z garaze hore. Ludia, co byv. na prizemi tvrdia, ze by nemali platit poplatky, ze vytah nevyuzivaju. Co si o tom myslite? Vytah nemusi pouzivat aj clovek co byva na 2.al. 3.poschodi. Ako to spravodlivo vyriesit?Dakujem za vsetky nazory ;-)
Odpovedať
u nas do fondu oprav prispievaju aj ludia co byvaju na prizemi a na prvom poschodi v tom je uz pocitane aj s vytahom.... ihrisko .... podla mna is zistite kto je vlastnikom pozemku kde ho chcete mat a jeho suhlas s ihriskom
Odpovedať
ja som byvala na prvom poschodi a mali sme tam zaplombovane dvere na vytahu - samozrejme sme neplatili - ale ked som sla ku kamaratke na 11. poschodie, tak som aj tak pouzila vytah, sice som musela nastupovat na 2. p. :-D a na 3. byval sused sportovec, on platil za vytah a predsa chodil peso... tak spravodlive riesenie asi neexistuje :-(
Odpovedať
zolimi-to je zvlastne, ja si neviem predstavit, ze by som isla s kocikom dole a z 2.poschodia by som ho musela nosit-to mi pripada nezmysel to tak riesit. som stastna, ze mame bezbarierovy dom 8-) bubatinko: u nas je fond oprav samost. polozka, vytah tiez.
Odpovedať
Profilova fotka
my byvame na prizemi a poplatok za vytah neplatime, nemame ho vo vymere, kdesi som sice citala, ze vytah je patri k spolocnym priestorom a zariadeniu bytoveho domu a kedze mame spoluvlastnicky podiel aj na tom, tak by sme mali, ale to zas chapem tak, ze z fondu oprav sa hradia revizie a prip. opravy vytahu, takze sa na tom podielame aj my. Neplatime len ten standardny poplatok za vytah (asi elektrina, ktora sa minie, alebo co to je)
Odpovedať
ianitka: to mi pripada celkom dobre riesenie ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
@susik77 myslim ze riesenia su: 1. kto je vlastnikom chodnika, cesty pred domom a tym padom aj parkovacich miest??? ak je to obec/mesto, bolo by dobre poziadat obec/mesto o riesenie parkovania ciarami na ceste aby bolo jasne kde su parkovacie miesta... ked ludia nebudu respektovat kde maju parkovat, staci zavolat mestku policiu. Aby ludia dodrziavali 20-ku, stacia retardery, tiez riesi obec/mesto... 2. co sa tyka ihriska... pokial nebo developer zaviazany vybudovat ho, pozrite kde by bolo ihrisko vhodne a ci je ten pozemok, takisto riesit cez obec/mesto...financovanie by mohlo byt spolocne t.j. obyvatelia bytovky spolu so sponzormi a mestom. 3. veci ohladom vytahu by mali byt vyriesene cez developera ale pokial viem, nezalezi na ktorom poschodi byvas, na nakladoch na prevadzku spolocnych priestorov a zariadeni sa musite podielat spolocne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?