Ako k nám nepustiť suseda za účelom dokončenia stavby?

Má niekto skúsenosti s nerešpektovaním rozhodnutia stavebného úradu o povinnosti strpieť stavebné úpravy suseda na svojom pozemku? Aroganciou ma sused dohnal až k tomuto. Aj napriek rozhodnutiu a nariadeniu SÚ ho nemienim na svoj pozemok vpustiť. Poradíte, ako ďalej, čo ma čaká a aké mám ja ako poškodená strana práva v našom bezprávnom štáte? Nerobím to zo zlomyselnosti, mám na to svoje závažné dôvody, ktoré však úrad neakceptuje.
Odpovedať
@marijanna pozor, aby ta nedal aj na sud, pretoze pokial raz na to ma pravo a prislo ti aj vyjadrenie zo staveb. uradu, ze mu mas umoznit vstup. vztahuje sa to aj na obciansky zak. súd by dokonca mohol aj stanovit odkedy dokedy mu to musis umoznit. otazne z akeho uhlu kto je poskodeny, lebo v prave je aj on ( umoznuje mu to obc. zak). ale aj ty ako majitelka pozemku, mozes mat k tomu nejake vyhrady. kazdy sa opiera o svoje prava. ale pozor na sankcie.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
A nepodpisovali ste nejake povolenie na svtup na pozemok? Lebo nie som si isty, ci sa aj od majitela pozemku, kde bude ten sused vstupovat, nepotrebuju podpis a suhlas majitela.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 7 mesiacoch
Profilova fotka
@marijanna Môžem sa Ťa opýtať ako sa to skončilo? Máme obdobný problém. Ďakujem.
Odpovedať
@matamolo
Odpovedať
...tak skončilo sa to tak, že úrad nariadil vstup na pozemok. ..... a kedže ide človeka, ktorý je stráááááášne bohatý, čiže môže v našom štáte všetko, úradnici striktne trvali na dodržanií zákona - čo sa týka vstupu na pozemok, no vôbec neriešili jeho "čiernu stavbu"..... no čo, ved sme sme na sk. (totiž stavba nebola zrealizovaná v zmysle vydaného stavebného povolenia-ale toto ich nezaujímalo..... no kto má peniaze, má všetko... totálna bezmocnosť voči týmto úradníckym krysám....
Odpovedať
Profilova fotka
@marijanna A bolo tam nejak určené že v akom období mu to máte umožniť?
Odpovedať
@marijanna @borderka @matamolo musíme umožniť susedovi vstup na váš pozemok aj ked ide o čiernu stavbu? Máme práve podobný problém. Sused práve stavá čiernu stavbu ktorá bude veľmi pravdepodobne presahovať až na náš pozemok (aj napriek nášmu nesúhlasu), tak ma zaujíma, či mu nakoniec ešte budeme musieť umožniť aj vstup na náš pozemok v prípade údržby strechy, prípadných stav. úprav a tak.
Odpovedať
daj si na dvor dvoch tigrov a mas po probleme..sused tam nebude chciet vkrocit :-D
Odpovedať
@martuska75 nemusis,kedze stavba neexistuje.
Odpovedať
@originalx mi čítaš myšlienky ;-) práve rozmýšlame že kúpime Slovenského čuvača
Odpovedať
@atlaska len sa bojím že mu ju SU nejako elegantne nezlegalizuje. Som nepočula, že by dali na Slovensku niečo niekomu zbúrať.
Odpovedať
az bude legalna stavba musis mu umoznit opravu jeho domu z tvojho pozemku,ale ak nieco nieje tak nemusis.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@martuska75 načo čakať? pokial ju postaví? potom ju už nikto nedá zbúrať. Treba konať za čerstva a ked vieš že je nelagálna upozorniť na to SU.
Odpovedať
@lucinka33 nechcem zbytočne mútiť vodu. Postaví to tak či tak, maximálne mu môžem vybaviť mastnú pokutu - pre štátny rozpočet a dobrý pocit. Inak nevyriešim nič, len to zhorší vzťahy. Len ma zaujíma či ho budeme musieť pustiť ešte aj do záhrady. To už by ma porazilo. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@martuska75 Ak to máš na hranici pozemku, tak určite. Teraz to bude nové-pekné, ale počkaj o 10 rokov a to ešte budeš dávať pozor aby si to ty nepoškodila. Radosť mať takých susedov, len on asi nerozmýšľa nad tým, že si teba nahnevá.
Odpovedať
@lucinka33 bohužial je to tak. Ako ani mi tak nevadí že to napchal na hranicu pozemku, skôr to že je ešte arogantný. Viem pochopiť, že majú menší pozemok tak sa snažia natlačiť kde sa dá. My máme miesta habadejdosť nie som na neho odkázaná, ale keby sa bol aspoň prišiel normálne ľudsky opýtať štýlom mám takýto problém - idem stavť toto a tamto, bude vám to vadiť? nebude? Nakoniec ked už boli základy hotové tak volá že či nám bude vadiť ked bude mať kus strechy u nás :-D Tak to už nám teda vadiť začína a ak by sme ešte museli umožňovať vstup hocikedy na stavbu a tiež napr. na čistenie odkvapov to už sa mi zdá byť dosť.
Odpovedať
V takychto pripadoch sa velmi lahko daju nasmerovat okapy na susedove zaklady...
Odpovedať
@martuska75 skus mu navrhnut, nech porozmysla nad inym typom strechy, inac tauto situaciu vam nezavidim, na slak trafenie.... vela zdaru.... :-)
Odpovedať
@martuska75 v podstate pokial je to cierna stavba bez stavebneho povolenia, isto ist na stavebny urad. Ak ma stavebne povolenie, alebo ho bude mat, sucastou stavebneho konania je aj vyjadrenie susedov k stavbe. Tak isto podla zakona musi stavat minimalne 2m od hranice pozemkou pokial sa susedia nedohodnu inak
Odpovedať
@snapshot už som si medzičasom zvykla :-D Dokonca som s začala tešiť, že konečne nám nevidno od susedov na dvor :-D :-D :-D Všetko zlé je na niečo dobré.
Odpovedať
to stavebny urad ti kazal strpiet_ zrejme nejdeo ciernu stavbu bu t tolerantna a snaz sa problem poriesit mozno sused sa ti zide
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?