Zrážanie vlhkosti na strope. Poradíte?

Caute mam problem s mokrym stropom v spodnej kupelni. Neviem ci sa jedna o poskodenie rozvodu vody, alebo kondenzovanie vlhkosti. Dom este nemam zatepleny. Vo vrchnej kupelni kurim podlahovkou a v tej spodnej pod nou sa mi tvoria mokre flaky a uz mi tam aj zacala kvapkat voda. Podobny problem som mal aj cca pred rokom kedy sme v dome este nebyvali ale uz sa temperoval. Ked vsak stupla vonkajsia teplota flaky zmizli. Od augusta byvame a problem sa zacal opakovat asi pred cca 1 mesiacom. Ako zistim ci je problem v kondenzovani alebo vodovodnom potrubi ? Dakujem
Odpovedať
únik na potrubí zistíš poklesom tlaku na manometri, prípadne na merači vo vodomernej šachte (ak je únik malý treba to sledovať aj niekoľko dní). Sú aj sofistikovanejšie metódy diagnostiky ale to už je na profíkov. Kondenz zistíš buď termovíziou, alebo iným meraním povrchovej teploty a vlhkosti a následným výpočtom. Pre odborníka veľakrát stačí pohľad na konštrukciu a odhalí problém.
Odpovedať
Napiš více info z čeho je strop a dům, co v něm všechno vede, jaké a z čeho je potrubí, je to novostavba, je to sklep a nebo přízemí? Jakou máš vlhkost při kolika stupních?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?