Zloženie stropu v novostavbe

Chystám sa robiť strop v novostavbe, no potreboval by som si upresniť jednotlivé vrstvy .. Mám drevené trámy o výške 20 cm, rozmýšľal som, že na vrch položím OSB dosky na celú plochu povaly, nakoľko hore nikdy nič nebude, medzi trámy striekanú izoláciu, a SDK podhľady...asi by mala ísť aj nejaká parozábrana , no neviem kam ju položiť či tesne nad sadrokartón alebo pod OSB dosku? Resp. je potrebné navrch tie OSB dosky? Za rady a nápady dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@kolczik Toto vsetko by si mal mat v projekte. Nam to pekne projektant poriesil a tak sme vedeli, ako a co robit. Pripadne sa porad s nejakym inym projektantom alebo stavbyveducim.
Odpovedať
@kolczik pokial si rozhodnuty iba pre striekanu izolaciu tak by bolo dobre napisat o aky druh sa jedna.. striekana moze byt aj pena a aj celuloza a ine.. pokial by si isiel do peny tak na vrch netreba osb dosku (ale nebude to teda pochodzne) ale staci kupit nejaku textiliu difuzne otvorenu aby sa ti pena mala kde nalepit.. nebolo by ale zle dat izolacie viac ako 20cm a hlavne treba dat izolaciu aj pod tramy.. drevo neni az taky dobry izolant.. sdk konstrukciu spravit este pred nastrekom peny.. tu neviem presne ako je to s parozabranou ze ci ju treba alebo nie.. pani ktora mi to raz ponukala nevravela nic o parozabrane.. ja by som ju radsej dal, a to na sdk konstrukciu.. ak by si chcel napr. celulozu tak tu treba zas spodny zaklop z OSB a z vrchu ti nafukaju izolaciu.. navrch netreba nic.. kukni album matorado http://www.modrastrecha.sk/blog/mator... tu mozes dat parozabranu priamo na osb resp ked prelepis spoje a vsetky prestupy parotesnou paskou tak foliu netreba, lebo osb je parotesna ak chces dat vlnu tak netreba zaklop ziadny.. zospodu len drotom alebo niecim podobnym uchytis vlnu aby nepadala dole.. pod nu parozabranu a na to sdk konstrukciu..
Odpovedať
Profilova fotka
Parozábranu treba vždy ak slúži na zateplenie! Takže v tvojom prípade ho treba! Odporúčam Isover KM Duplex , je to momentálne naj.technológia. Len túto dodávame na stavby, síce neni lacná ale velmi kvalitná. -Najlepšie prevedenie parozábrany je Neporušená. -Minimalná hrúbka Izolácie od tochto roku je 30 cm (jedná sa o Vlnu Isover) -OSB dosky sú síce dobrou variantou a lacnou ale treba si premyslieť či nejsť do niečoho drachšieho ale kvalitného (do budúcnosti) napr. podlahové dosky RIGIDUR(sú protipožiarné s reakciou na oheň A1 teda nehorlavé ).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?