Zle zaliaty betonový povrch pri keramickom strope

Profilova fotka
Dobry den. Potrebujem radu,firma nám spravila keramický strop, len problém sa vyskytol po zalievaní stropu betónom, keď sme prišli na druhy deň,betonovy povrch bol krivý,nerovnomerný,hrboliny a jamy.Neviem čo mame spraviť od radosti.Pretože ten strop aj ked nebude pochozny ale zateplit ho chceme,a neviem ako na tie hrbole poukladám do roviny EPS. Dakujem za každu radu
Odpovedať
@oxichuda ak bude nevyhnutné vyrovnávať použite napr. liapor, keramzit...
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav pokial ako zateplenie pojde EPS tak asi pravdepodobne je potrebne vyrovnavanije,a pokial pojde zateplenie mineralnou vlnou,je to potrebne vyrovnat? Mame tam 197 m2,asi ten poter na vyrovnavanie bude drahy?
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav uz som kukla,je to sypky material ako piesok, len sa boim ze ak izolacia stropu to bude nevhodne riesenije.Dakujem za typ
Odpovedať
@oxichuda ak tam pôjde vata nič vyrovnávať netreba. Písala si o EPS a ja som písal, že ak je to také zlé tak použiť niečo ľahko aplikovateľné ako podsyp pod izoláciu( najlacnejšie je to podsypať pieskom ale ten je ťažký). Bavíme sa o tenkej vrstve na zrovnanie pod EPS.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav jaj uz tomu rozumiem,ano ako sypky material pod EPS asi by bol najvhodnejsi,na zasypanie tych jam,a tie hrboly asi najlepsie vybrusit bruskou?Co sa tyka vaty tak celkovo mam taky strach,ze sa to moze nasakat vodou,parou?Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@oxichuda Vy si viete komplikovať život. ani pod polystyrén netreba vyrovnávať, naukladať, spáry doplniť penou, vzduch je najlepší izolant.
Odpovedať
@jan45 ked vzduch je najlepsi izolant, naco tam dava vlnu ci EPS? len sa tym uberie miesto vzacnemu vzduchu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan vzduch musí byť uzavretý v medzerách, ktoré neumožňujú prúdenie. Ako medzera sa nemôže predpokladať podkrovie ako celok. Najkvalitnejšie izolácie sa teraz robia z fólií, v ktorých sú uzavreté bubliny.
Odpovedať
@jan45 no neviem, povedal by som som, ze je lepsie, ked je tych kaps so vzduchom cim viac... inak by som si strechu zateplil 1cm hrubym EPS, jednu platnu hore, jednu pod krokvy a hotovo :) Ale nevyznam sa v tom, mozem byt uplne mimo :)
Odpovedať
@gashtaan všimol si si podstatný detail: "v medzerách, ktoré neumožňujú prúdenie"?
Odpovedať
@jan45 nemôže to byť predsa také zlé, keď si to nevšimli pri betonáži... Väčšie nerovnosti ako 1 cm nepredpokladám. To polystyrén s prehľadom porieši. A naň pôjde predpokladám ešte poter.
Odpovedať
@worker_falcon jasne, ze vsimol... akurat neviem co tym bolo myslene. Ked zateplim priestor medzi krokvami tak, ze medzi nimi urobim z 1cm EPS kvader o rozmeroch cojaviem 0x5x0.2x10m a dobre ho utesnim, bude v nom dochadzat k prudeniu?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@worker_falcon ved prave ze su aj jamy,rozmyslam ci predsa bruskou ten beton trochu nevybrusime a potom na to dame eps?ta firma co robila ochotna vybrusit to zdarma,tak asi neni to moc rovne,ked su naraz ochotne? ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 ved to preto ze vela firiem je sikovnych a nevedia o stavbarcine nic.Keby ste kukli na ten zaliaty beton aj vy by ste si komplikovali zivot ;-) aspon vybrusit to trebalen asi tou malou bruskou, aby ten strop nepadol dole,pretoze tie brusky na podlahu su dost tazke a vibruju
Odpovedať
Profilova fotka
@oxichuda už vážne, nerovnosti 3 cm (ani väčšie) nemenia nič na funkcii, nelámte si s tým hlavu. za rok zabudnete. Ak je to strop poschodia, rozdielna hrúbka izolácia nevadí, je to kročajová, ak pod strechou, tak tam pôjde 30 a viac izolácie, tiež nevadí.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 dakujem velmi pekne, chceme aby bolo vsetko pekne a krasne,steny boli spravene nadherne doroviny,preto ma ten strop tak trochu vystrasil.Chceme zateplit strop,podkrovie nebude mat obytny priestor,len sa boime ze ten polysteren,ta izolacia pojde na nerovny povrch dost tazko. Chceme tam dat 15 a 15 izolacii,dufam ze to staci na keramicky strop.Dakujem za odpoved
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?