Železobetónový strop

co myslite staci dat na rodinny dom 11x10 zelezobetonovy strop hruby 12cm. 12mm roxory a beton b20.:alebo radsej keramickx strop? vprojekte mam hrubku 14cm a karisiete hr 8mm a15x15cm a beton b30 .co je podla vas lepsie?
Odpovedať
@catana ..treba sa obratit na statika..nie na toto fórum....fórum nebude zodpovedné za stav...statik áno
Odpovedať
Profilova fotka
@catana Jednoznačne dodržať projekt. A ak aj uvažujete o dajakej zmene treba to konzultovať s projektantom prípadne so statikom. Myslím, že tu na tomto fóre, sa k danej otázke nikto nemôže bez potrebných dokumentov od stavby /projektu/ vyjadriť, či je navrhovaná zmena prípustná.
Odpovedať
@catana Dobrý den. Teď jste mě naprosto odrovnal. Jak se můžete takto ptát? Franta od vedle říkal, že když stvavěli barák u dědového známého, tak jim jeden helfr říkal, že stačí něco jiného a horšího, než nakreslil a spočítal a podepsal projektant? To jste ten projekt ani nemusel pořizovat. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@catana Určite áno.
Odpovedať
@catana Určite nie.
Odpovedať
Na taky rozmer by to aj sedelo tych 14 cm hrubky. Ak by vam ale prechadzala krizom nejaka nosna stena, alebo prievlak, hrubka by sa mohla znizit..... ale ako pisu ostatni, toto radsej u statika.
Odpovedať
@atelierima ano cez celi stred domu ide nosna priecka 25cm hruba preto si myslim ze tych 12 cm plus poter by malo stacit. podla mna ak su vkuse roxory v deke tak je to pevnejsie ako karisiete
Odpovedať
Ak je to tak v projekte aj s tou nosnou stenou, potom projektant vedel, co robi. Najprv som si myslel, ze je tam proste rozpon tych 10x11metrov. Z vlastnej skusenosti sa mi ale zda aj tych 14cm malo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?