Zateplenie stropu, povdkrovia, parozabrana, hydroizolacia

Profilova fotka
Ahojte. Potreboval by som poradiť naviesť ako mám vyriešit stropy v dome. Prečítal som veľa príspevkov ale nenašiel som konkrétne na moju situáciu. Máme strop z trámov na tom je zvrchu OSB 22cm, podkrovie do budúcna chcem zatepliť zobytniť. Momentálne nie. Chystám sa robiť SDK podhlady v izbách a kuchyni , v obývačke chcem mat priznané trámy medzi ktoré by šlo buď SDK medzi trámy alebo tatranský profil. Všade bude podlahové kúrenie a v podkroví v budúcnosti tiež ale suchou skladbou. Otázka teda znie, zatepliť strop zo strany podkrovia, alebo z interiéru tam kde je podhľad, tam kde bude priznaný ako potom ? Parozábranu dať len na podkrovie na podlahu alebo aj zo spodu ? Moja predstava bola dat na podkrovnu podlahu parozabranu alebo nejakú pevnú fóliu, na to by šla kročajová izolácia 3 - 5 cm, nato EPS 10cm na to systémová doska pre suché podlahové vykurovanie a nakoniec na to SDK v 2 vrstvách. V izbách urobit len SDK podhlady bez parozábrany. Za každý názor a radu vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel_b Zatepli strechu a natiahni tam parozabranu. SDK dorobis ked budes zobytnovat podkrovie. Ak budes zateplovat ci uz z interieru alebo podlahu je to len docasne riesenie - ani rychlejsie a ani lacnejsie. nakoniec by si tu strechu zateplil tak ci tak. Potom ti bude izolacia polozena nanic.
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 chcel by som podkrovie aj zvukovo trochu odizolovat a na podlahovy system vykurovania na podkrovi byala ist aj tak systemova eps doska, nebude to vadit ak tam nebude medzi podlaziami parozabrana?
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel_b krocajova izolacia eliminuje hluk sposobeny chodenim, resp. inou cinnostou na naslapnej vrstve... nie je to akusticka izolacia od vonkajsieho hluku. Ak bude zateplena strecha parozabrana medzi podlaziami nema zmysel
Odpovedať
strop zateplit zo strany podkrovia urcite
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel_b nechápem k čomu chcete dať do podlahy medzi podlažiami EPS10cm? aký to má význam? lebo EPS nieje zvukovoizolačný materiál...
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel_b a k tým parozábranám je to od prípady k prípadu... v mieste kúpelne a kuchyne by som možno uvažoval ale v iných miestnostiach asi nie.... ale aby som to povedal napresno by som to musel hodit do programu..
Odpovedať
Ja mám podobný prípad. Tiež trámový strop, no zdá sa mi, že sú tie trámy dosť nariedko. Rozostup je približne 1 meter a trámy majú 10x10. To asi nestačí. Keď niekto ide po povale, dole sa otriasajú dvere v zárubniach. Pomôže zdvojiť tie trámy + dať do každej medzery ešte dva krát hranol 12x4? Viď fotky a nákres. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Mi máme hranoly 22x12 rozostupy sú na 86 cm a dlžka trámov je do 4 metrov, na tom 22 osb záklop, a dosky sa mierne prehýbajú ale veľmi málo, ešte som uvažoval medzi hranolmi ich vylaťkovať odspodu. Uvidíme.
Odpovedať
Profilova fotka
@jankevely Myšlienka bola na povale dať 5cm kročajovu izoláciu, na to EPS ako tepelnú izoláciu a na to systémová doska, ako suchý systém.
Odpovedať
Profilova fotka
@gabriel_b na vašom mieste by som Vám odporučil navštíviť projektanta ktorý Vám vyráta distribúciu vodných pár a navrhne ideálnu skladbu... v opačnom prípade si môžete zavariť do budúcna o poriadny problém....
Odpovedať
Profilova fotka
Vie mi tu niekto vyrátať tú distribúciu a urobit návrh samozrejme za odplatu ? Ďakujem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?