Zateplenie stropu, polystyrén alebo vata(tvrdená, fúkaná,nafukovacia)

Ahojte, mám otázku či bude niekde z dôvodu technológie problém. Stavbu mám zakrytú a okná objednané. Montáž predpokladaná pred vianocami ak to bude podla plánu. Mám v pláne medzičasom zateplit strop 20cm - 40cm ako som už spomenul vatou alebo polystyrénom. Dával niekto polystyrén? vychádza o čosi lacnejšie ako vata. Ak ísť do polystyrénu čo považujete za výhody? U mňa pri polystyréne je jednoznačne jednoduchšia práca, rezanie pomocou rezačky, nenapije sa vlhkosti a ak áno vyschne a je podstatne ľahší ako vata. Ale zaráža ma to že neni odolný ohňu. Pri vate sa viac prikloňujem k tvrdenej alebo fúkanej. Pri nabopnávacej (rolky) časom padne ak zvlhne a údajne vata ak zvlhne tak strašne dlho schne. To že je to s ňou pracnejšie o tom sa baviť asi nemusíme ale je zas nehorľavá. Aké máte postrehy a hlavne skúsenosti? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@007tomams chces robit zateplenie pred omietkami?Ako chces polystyrenom utesnit spary medzi krokvami?ako chces zabranit pri polystyrene aby ti nezacal hnit krov? CZ
Odpovedať
Pri polystyrene može vzniknút plesen.
Odpovedať
plán bol urobiť zateplenie ešte pred potermi a omietkami. ale ak pôjdem do vaty tak to budem robiť až po omietkach a po poteroch z dôvodu toho aby nenapila vlhkosť. Špáry medzi krokvami sa dajú aj polystyrénom zatepliť keď sa bude rezať presne prípadne sa zbytok vyplní penou ale to sa potom celé predraží a bude to stáť nakoniec viac ako fúkaná vata. Lebo majstri ktorý mi tam robia mi odporúčajú polystyrén lebo je to lepšie podobne a keď si postupne zisťujem čo je lepšie tak mi to nepríde až tak lepšie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?