Zateplenie stropu a povaly

Zdravím, chcel by som Vás poprosiť o názor na zateplenie stropu a povaly ako je na obrázku. Jedná sa o bungalov, kde povala bude pochôdzna, avšak neobývaná. Strecha zateplená nebude. Za rady a informácie vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, Problemom je ten Polystyren nad tou OSB doskou...v principe OK, chapem, preco to takto chces, predpokladam, ze prerusovana ciara je parozabrana... Za nou smerom hore by to malo len klesat, pokial ide o SD hodnotu... Ale tebe to za 18 cm mineralnej vlny zacina stupat... OSB doska az taky problem nie je, ale este aj ten EPS nad nou, nanestastie 10 cm.. Viem, ze takto to moze byt pochôdzne aj bez dalsieho ramu... Ale ja by som radsej zuzil tramy a dal medzi ne dalsiu min. vlnu a navrch dosku...
Odpovedať
@stavbar07 mam to takto odspodu: SDK, parobrzda Intello Plus prelepena paskou Tescon nalepena odspodu na konstrukcii SDK , fukany Steicozell 35 cm, nadstavene hranoly na krokvy 5+5 cm, osetrene dosky priskrutkovane na hranoloch, Steicozell este prekryjem proti prachu tam, kde nie su dosky ziadny EPS ani Nobasil
Odpovedať
@drasnican1, tie trámy sú ako samostatný strop. Ak by som dal namiesto 10 cm polýstyrenu minerálnu vlnu bolo by to lepšie?
Odpovedať
Profilova fotka
@stavbar07 samozrejme, ze bolo...
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 velmi dobre Peto..ty budes nejaky ekolog... :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahoj, nechcem zakladať nové vlákno. Neviete mi prosím poradiť so zateplením povaly? Uvažujem o zateplení strechy v tvare A rodinného domu (rekonštrukcia). V strede je obývaná miestnosť a po krajoch 2x povala.. Zateplenie stropu a šikminy v miestnosti sú mi zrejmé. Ako by Ste riešili zatplenie povaly? Potiahnuť zateplenie šikminy obytnej miestnosti aj cez povalu až k pomúrnici, alebo strechu na povale neizolovať a namiesto toho zaizolovať priečky obytnej miestnosti plus celu podlahu povaly (pod ňou je tiež obývaná miestnosť). Alebo kombináciu oboch. Pre predstavu prikladám nákres. Za odpoveď ďakujem
Odpovedať
@korbo ak tam nebude obytna miestnost, vzdy je lepsie vyhnut sa zatepleniu strechy pod krytinou, alebo ho zredukovat na uplne minimum. Kombinacia izolacii nemusi byt OK, a EPS slabo izoluje hluk, lepsia bude vsade vata.
Odpovedať
@peto99 vďaka za odpoveď. Na priečku vata nebude problem, ale poval chcem využívať, takže na podlahu budem musieť niečo vymyslieť.
Odpovedať
@korbo JA mám niečo podobné, akurát nemám obytné podkrovie, ale obývačku otvorenú až po strechu. Izoláciu mi navrhol projektant tak, ako máš v prvej variante, len trochu iné materiály. Pod strechou bude PUR pena (medzi krokvami), zvislá stena a strop (železobetón) bude zateplený polystyrénom. Podkrovie budem mať pochôdzne, na PS príde ešte OSB doska. Pozri priložený rez.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?