Zateplenie betónového stropu - ako na to?

ahojte. ako zateplit tento betonový strop,ako to chcem mat sčasti pochodzne?
Odpovedať
@petjo Tam, kde to chceš mať pochôdzne, si sprav drevené pódium ponad izoláciu
Odpovedať
@jakino 40 cm izolacie budem mat. nejake patky o beton,alebo to len pochytat o stolicu? ci ako?
Odpovedať
@petjo ja som si spravil rámy zo strešných lát 60x40mm, ktoré som upevnil o krov a o stolicu. Kde sa mi to prehýnalo, tam som dal tú latu ešte kolmo na deku a priskrutkoval som ju na ten rám. Na rámy som poukladal obyčajné smrekové dosky. Akú izoláciu ideš dávať? Presný typ
Odpovedať
super napad. to ma nenapadlo. dakujem moc. nemam este vybratu izolaciu,len sa popredu informujem.
Odpovedať
@petjo Cenovo najlepšie vychádza mäkká vata. Ja mám na takomto strope 50 cm Nobasil Classic 040
Odpovedať
@jakino dik moc. nemame este omietky a podlahy. tak potom to chcem riesit. len my neslo do hlavy,ako to poriesit =-)
Odpovedať
@petjo kolko ti tam ostane miesta keď tomu vezmeš ďalších skoro 50cm? Môžeš v pochôdznej časti použiť izolačné dosky (minerálne , alebo EPS, XPS...) a na to hodiť len OSB alebo inu tenku dosku.
Odpovedať
@slavoslav porovnával som cenu niektorých materiálov vhodných na vodorovnú izoláciu a vyšlo mi to nasledovne: mäkká vata s lambdou 0,04 stojí 20€/m3. Biely EPS, sivý EPS aj striekaná PUR pena stoja zhodne 2x toľko, ako mäkká vata, pri dosiahnutí rovnakého výsledného odporu
Odpovedať
@petjo ak tam chces casto chodit, tak nezavadny material, dosky nobasilu alebk fukane drevovlakno. Eps ma zle zvukovoizolacne vlastnosti, a vatu lubia hlodavce, okrem toho je najmenej nezavadna
Odpovedať
@jakino porovnavat PUR s tym dalsim mi pride velmi nestastne.... Cez vaty a fukane izolacie sa siri teplo aj prudenim vzduchu cez spary a netesnosti. To je prakticky hlavna strata pri tych izolaciach. Toto pri PUR nemas, kedze to vyplni vsetky spary. V tvojom pripade by som ju dal nastriekat do medzikrokvoveho priestoru a mozes plne vyuzit strop...
Odpovedať
@jakino suhlasim ze makka vata je najlacnejsia, ale aj nepochodzna. Bude musiet spravit kompromis, bud pride o vysku alebo to bude trochu drahsie. EPS je len 1,5x drahsia a pena mozno 4x-s tou by som ja nepocital. Izolacia proti hluku sa da riesit kombinaciou materialov. Ak sa vratim k cene podium bude tiez stat nejake peniaze. @petjo @peto99 hlodavce si rady pochutia nie len na vate ale na vsetkych izolaciach okrem penoskla :-)
Odpovedať
@slavoslav ukáž mi obchod, kde sa dá kúpiť EPS za 30€/m3. A PUR pena aj s robotou stojí síce 80€/m3, ale potrebuješ jej len cca polovicu oproti vate a EPS, takže vyjde na 40€, čo je dvojnásobok a nie štvornásobok ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petjo Pochôdzne?... hádam poplazné. Už teraz máš výšku v strede minimálnu, že tam asi postojačky ledva človek prejde. Podľa tvárnic komína tipujem, že tam bude výška nejakých 180 cm v najvyššom bode. Ak dáš na podlahu ešte 40 cm vaty, na to nejakú dosku, tak tam budeš chodiť po štvornožky. Treba dať čo najmenej na tú podlahu, aby si mal aspoň akú takú výšku. Ja som to dopredu plánoval - chcel som mať skutočne pochôdznu povalu a preto som dvihol strechu o 2 rady tehál. Zateplil som aj strechu medzi krokvami a na ŽB podlahu dám 10 cm EPS, na to OSB dosky a nejakú krytinu. Tým pádom mám strop dvojmo izolovaný a na povale nebude mrznúť. Úložného priestoru tam mám toľko, že by som tam mohol postaviť kolkovú dráhu. Na tvojom mieste by som nešpekuloval nad financiami a dal tam 15 - 20 cm EPS a na to OSB dosky. Alebo spraviť rošt, medzi to nastriekať penu a na rošt položiť niečo pochôdzne. Pena pri hrúbke nástreku 15 cm ťa vyjde na cca 19 EUR/m2.
Odpovedať
@jakino Ja nakupujem EPS za 30€/m3 (samozrejme že nenakupujem v obchode). Za 80 € sa ti možno podarí zohnať mäkú penu a tej potrebuješ skoro toľko ako vaty, nehovoriac o tom že je nepoužiteľná. Ak sa bavíme o tvrdej PUR (len tá je v tomto prípade použiteľná) tak len keby som kúpil celé dva plné sudy, tak to vyjde na 66€/m3 a k tomu treba ešte presuny, stroj, prácu .... určite sa do 80€ nezmestíš. A taktiež čo sa týka hrúbky tak jej potrebuješ viac ako polovicu ak má mať rovnakú izolačnú schopnosť. Je pekné že si vieš pohľadať nejaké informácie na internete, ale musíš čítať viac. Riešim tu s tebou blbosti.
Odpovedať
@slavoslav To nie sú údaje z internetu, ale zo skúseností. Ak kupuješ EPS bez DPH, to je tvoja šikovnosť. Ale dostať sa aj na veľkých stavebninách pod 40€ s DPH/m3 je problém. @ivantausk o akej PUR pene sa to bavíme? S akou lambdou?
Odpovedať
@jakino 0.039.
Odpovedať
@jakino vyhoda je najma ta, ze je vsade, niesu spary.
Odpovedať
@ivantausk No tak potom je tá PUR-ka fakt 4x drahšia, ako mäkká vata a 2x drahšia, ako EPS. Som myslel, že si si dal tú 0,022
Odpovedať
@chrobak7 A aku mas kritinu.ALebomas plech.Lebo aj ja by som si zateplila ale vatou alebo tiez by som si tam dala nastriekat mekku penu.
Odpovedať
@jakino Tak minulý rok som zatepľoval a pod 40€ s DPH bol EPS všade
Odpovedať
@petka456 Mám betónové škridle Terran, plný záklop a na tom záklope zospodu penu 24 cm. Nad obývacou časťou mám 30 cm peny.
Odpovedať
Takze ja ked mam skrizlu Tondach s odvetravanim tak mne to je tam pod nou davat asi zbytocne.Lebo by som asi musela zastriekat aj to odvetravanie na skrizle a to by bola skoda,Nech sa povala radsej vetra.Alebo co ty nato povies.Ja mam ties penu na celom povale nastriekanu 30cm.
Odpovedať
DOBRÝ DEŇ,MÁM ROVNAKÝ STROP AKO NA OBRÁZKU HORE, SÚ TO NOSNÍKY MEDZI SÚ VLOŽKY A ZVRCHU TO JE ZALIATE BETÓNOM,DOKOPY JE HRÚBKA ASI 35CM. ZOSPODU JE SADROKARTÓN AKO NA OBRÁZKU.IDEM ZATEPLIŤ STROP ZHORA,TREBA TAM PAROZABRANU?AK ÁNO AKÚ BY STE ODPORUČALÍ A AKO JU UCHYTIŤ?MYSLEL SOM ŽE JU VÝTIAHNEM NA POMURNICU A NÁSLEDNE ZLEPÍM S PAROZABRANOU KTORÁ BUDE NA ŠIKMINACH ZVNÚTRA,MOHLO BY TO TAK BYŤ?
Odpovedať
@zido96 malu abecedu ta v skole neucili? Parozabrana ma byt hned za sadrokartonom smerom z interieru do exterieru este pred izolaciou... difuzny odpor sa ma smerom von zmensovat. Nechapem teda celkom o akej parozabrane na sikminach pises.
Odpovedať
ANO TO HEJ,ALE JA SOM JU ZOSPODU NEDÁVAL JE TAM IBA STROP A ČISTO SADROKARTÓN. ČÍTAL SOM ŽE KEĎ NIEJE PAROZÁBRANA ZOSPODU TREBA JU DAŤ ZVRCHU NA STROP(BETÓN) A NÁSLEDNE NA TO POLOŽIŤ IZOLÁCIU.
Odpovedať
ABY SME SA CHÁPALI IDEM DÁVAŤ ZVRCHU IZOLÁCIU AKO TYPEK NA OBRÁZKU A CHCEM VEDIEŤ ČI TREBA POD IZOLÁCIU POLOŽIŤ PAROZÁBRANU,KEDŽE ZOSPODU SOM JU NEDAL.
Odpovedať
@zido96 Vypni si CapsLock!!! Ešte raz - parozábrana ide pod strop z teplej strany. Takže pod SDK. Keď si to nedal pod SDK, tak ti hrozí riziko, že sa vlhko z interiéru bude kondenzovať na povrchu betónového stropu a bude ti vlhnúť priestor medzi SDK a betónovým stropom. Alebo bude vlhnúť samotný betón. Mal si dať radšej iba omietku na tie nosníky a vložky. Hore to už nedávaj, lebo ti bude voda z interiérového vzduchu kondenzovať v betónovom strope. Radšej už nedávaj žiadnu parozábranu. daj len izoláciu a nejaký difúzne otvorený povrch, napr. záklop z obyčajných drevených latiek. Ak aj bude betón vlhký z interiéru, tak sa bude sušiť smerom na povalu cez izoláciu.
Odpovedať
@petka456 Však aj ja mám škridlu s odvetraním. Ak nemáš plný záklop, tak by si mala mať pod samotnou škridlou aspoň nejakú fóliu. Alebo keď sa pozrieš z povale na strechu, tak zospodu vidíš už škridle? Pena sa nestrieka na škridle. Musí tam byť aspoň tá paropriepustná fólia. A priestor medzi tou fóliou a škridlou je na odvetranie škridle. Pod škridlou máš strešné laty a kontralaty, takže je tam priestor asi 8-10 cm po krokvy.
Odpovedať
@chrobak7 Presne tak to chcem urobiť,bude tam rošt z dosák 10cm a naprieč zasa zhruba 13cm ,do toho vlna 2x 10cm,zaklop z dosak budú stačiť tie 3cm na odvetranie?Každú tretiu dosku plánujem vynechať na záklope aby to vetralo.
Odpovedať
@chrobak7 Ano foliu tam mam.Sak tu my davali na stresne laty.Takze na tu foliu to mozem dat si kludne nastriekat.
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?