Zatečenie betónu do tehly - je to v poriadku?

Ahojte, je dobré dať na vrchnú radu tehiel nejakú separačnú fóliu alebo geotextíliu pred betónovaním venca? Nezatečie betón do špár v tehle, ak by sa tam nič nedalo? Nezničia sa potom izolačné vlastnosti tehly? Uvažujeme ,že by sme tam niečo vložili. Ďakujem
Odpovedať
@peto125 veniec má nejakú funkciu a zrejme by nemal byť oddelený od múrov...
Odpovedať
@peto125 A potom ako ti ten veniec bude držať s tou tehlou?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 pri pouzititi nosnikov sa tam dava asfaltovy pas pri venci sa pouzivaju vencove tehly v tvare U takze teoreticky by tam mal byt asfaltovy pas ale ked tam nic nedas nic sa nestane
Odpovedať
Profilova fotka
@sappa Prečo sa ten veniec volá stužujúci? Ak nebude veniec prepojený s tehlou, ale oddelený asfaltovým pásom od tehlového muriva, ako bude stužovať steny stavby? Vysvetlíš mi to prosím Ťa? :-)
Odpovedať
@roboza @ruren myslíte, že to fakt aj nejako drží? Lebo tie tehly sú lepené celoplošne na originál maltu s originál Heluz príslušenstvom, tak ako sa to má robiť a nie je absolútny problém ich odrhnúť bez poškodenia. Teda či sa to dá nazvať, že "držia" by som úplne nepovedal. To skôr sú zaťažené samotnou váhou. Keď ti do tej tehly zatečie betón jej tepelnoizolačné vlastnosti sú fuč a k tomu ani nie je obalená styrodurom, ako v prípade venca. Ešte mi napadlo do tých špár niečo vložiť, guličky EPS, ale to neviem či zoženiem na rýchlo. @sappa staviame z Heluz Family. Vencové tehly nemajú. Čiže posledná rada je normálne Heluz Family 30, ako aj celý dom.
Odpovedať
@peto125 drzim palce ked tam budes po veceroch "vkladat" tie eps gulicky :-D alebo nalievat zelatinu :-D nemyslim ze sa nieco stane ak tam zatecie trocha betonu, pokial sa to cele chystas zateplovat a nejdes robit veniec z prasku ale zo strku :-D alebo popredu na kazdu dierku polozit kamienok x-)
Odpovedať
Profilova fotka
@peto125 to kto ti povedal ze heluz nema vencove tehly? Ma zallezi na hrubke tu su konktetne 30 ale su aj vatcsie aj mensie Kuk http://www.heluz.sk/sk/vyrobek/vencov... Na 44a viac sa pouzivaju nie U ale ine samozrejme to pouzit nemusis A ono to cele drzi iba vahou a ked to zatazis bude to namahane nasmyk a tak uz ti tak lahko nepojde vytrhnut @jamk1 tak pozri tu bud sa ma vrch tehal uzavriet maltou alebo pri pouziti nosnikov je vsade asfaltovy pas https://wienerberger.sk/informacie/je...
Odpovedať
Ja som dával lepenku, aby betón nezatiekol do tehly a tehla neprskla. Lepenku som dával cez strec, po krajoch, kde neboli dutinky bol veniec spojený s tehlou.
Odpovedať
-
Odpovedať
@peto125 nevymýšľaj ko... Normálne daj armatúru, zašaluj a zalej betonpumpou. Beton ti nemá kde zatiecť. prvý kamienok dierku upchá a nič nezatečie. V dierkach sa vytvoria tak 1-2 cm štupliky. Nepočúvaj tu názory teoretíkov a šarlatánov.
Odpovedať
@peto125 Mal si lepiť penou a bez kladiva by si tehlu neodtrhol ani keby si sa posr...
Odpovedať
@sappa Si ujasni Heluz alebo Porotherm nemiešaj tu odkazy ako ti vyhovuje. Nemôžeš použiť vencovky ako sa tebe zapáči. To musí posúdiť statik. lebo vencovka ti faktický zúži veniec s každej strany o 5 cm a oslabí ho.
Odpovedať
Článok sa načítava...
nie, tak by si to robit vobec nemal! ked sam nevies, tak oslov nejakych majstrov aby ti to spravili
Odpovedať
@peto125 ten beton neni zas voda, ak zatecie tak len malo a zastane, ak ta to trapi, natiahni na vtrch lepidlo pripadnen so sietkou a mas vybavene., Alebo mam doma par vriec perlitu, prid si po ne a zasyp to tym
Odpovedať
Profilova fotka
@ruren prepac obrazok od heluzu som nenasiel ale ako ilustracia to myslim postacilo aj od wienerbergeru
Odpovedať
Kto chce nech zčasti prekryje, zasype gulôčkami, alebo vyplní perlitom, pracnosť a náklady sú nízke. Ak to neprekryje a následne zateplí, tak tehly nepraskajú a tepelný most tam nie je. Miesto teoretizovania to už dávno mohlo byť spravené.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?