Zahadne prepocty objemu betonu, betonarkou.

Stalo sa aj vam, ze vam uctovali nejak privelky objem betonu? Na strope sa to da pocitat presnejsie, ako v zakladoch, kedze nema kam beton utiect. Podla vyrobcu stropneho systemu, strop mal zhltnut 7m3. Vence podla mojho vypoctu 4m3. To je 11m3, no nauctovali mi 13m3. A teraz neviem, nie som si isty, ci je to nejakou hustotou, ci vodou, ci inym vplyvom, alebo mi nauctovali o 2 kubiky navyse. Teoreticky sa mohol strop prehnut, ale nie o tolko. Aby to bolo 13m2, cize o 2m3 viac, to by mi pri ploche 80m2 museli vyliat o 2,5cm viac, ale to uz by boli na vrchnej urovni debniaceho systemu, co viditelne nie su. Hm.. Cena betonu s pumpu bola v prepocte na kubicky meter 62 EUR + DPH ak je tam 13m3, a ak je tam 11m3 tak je tam kubik uz za 73 EUR + DPH. Je to B20. Pokial teda mozem verit betonarke, co sa kvality betonu tyka. Matematicky je to o 18% navyse. Tym chcem znovu upozornit ludi, aby si davali pozor za co platia a kolko platia, lebo evidentne nas maju za idiotov, poniektori...
Odpovedať
@dusantt tak neviem ale ked som objednaval beton tak som ja povedal kolko chcem a nie ze dovezte kolko chcete. Si to ako objednaval?
Odpovedať
Objednaval to majster, co mi urovnaval deku, najskor doniesli 7m3, kedze domiesavac viac neuniesol a vyslo to na 55% plochy priblizne. Potom doniesol 6m3.. a to vyslo presne.. lenze on moze povedat, ze doniesol 7, ked tam mohlo byt realne 5,5 - to je len jeho slovo, co povie..
Odpovedať
@dusantt zial, je to bezne, ze dovezu menej... nemas si to ako overit. Mozno este chodia po ceste uliat kamaratom ci nejake fusky, neviem, ale pravda je, ze vzdialenost co ja dam autom za 15 minut im trva hodinu, najlepsie ked uz u mna stoji pumpa a platim stojne.
Odpovedať
@dusantt Ale volaco zhltne aj betonpumpa. Ak mas 11m3 betonu a ide to cez betonpumpu, tak ti znej nevylezie 11m3. Ale aj tak by to 2m3 nemali byt
Odpovedať
@catscan jak zhltne betonpumpa? Sak vsetko vypustil vcera u mna. Objednaval som 4m3 a nalial kolko islo pumpou, a co pumpa neutlaci, vyleje spodkom do tacok... Vyratane som mal 44 metrov veniec 30x30 cm. To je 3,96 m3. Kazal som mu doliat 30 l vody, aby viac tiekol a mimo venca ostali dvoje tacky... Nic pumpa nehlta, teda aspon ta, co bola vcera u mna :-D
Odpovedať
Mal som podobný problém. Objednal som čo som naratal, no pravidelne to bolo málo. Nasralo ma to keď som objednal presne na veniec a neodrataval ani objem železa. Viem, že betonarky vedia namiesat na 1/4 m3 presne. No po mojej sťažnosti, samozrejme vyhovorky ako pumpa a zostatky atď. Aj tak mi to nešlo a nejde do hlavy. Podobne ako v tvojom prípade. Kvalitu si chcem overiť kladivkom ak sa k nemu dostanem.
Odpovedať
@dusantt no tak ti nauctovali kolko si objednal, to uz neoveris, zavolaj kamosa a skuste poratat este raz a neries co pise vyrobca. Idelane je kupovat z renomovanych betonarok a nie od sokromnych malych budach kde ta majitel osere.
Odpovedať
pri betonovani venca som podla vzorcov, ktore ma naucili na zds, vypocital objem betonu potrebneho na zaliatie... zaokruhlil som to smerom hore, ze sak keby im chybalo... pri betonovani som nemohol byt... no a potom som isiel zaplatit beton a tipek mi hovori ze bolo malo, ze kto to objednaval... tak som ostal zaskoceny ze ci uz prestali x-rokov platne vzorce platit... bolo to tusim o 2m3 viac... takze ja tomu tiez nechapem
Odpovedať
@megdesign o tych dvoch (je to vlastne v skutocnosti viac) tackach som hovoril. Ale tiez som pisal, ze 2m3 je velky rozdiel
Odpovedať
@catscan Tak tie dvoje tacky bolo tych 30 L vody, co som mu kazal pridat.
Odpovedať
@megdesign záleží jaká pumpa. U nás majú len 30 metrovú, čo je až až a teda sa aj pohodlne robí, ale ten keď zloží ramená a otvorí spodok tak aj do pol kubika mu vypadne.
Odpovedať
@pistikus aj u nas maju 30 metrovu aj malu 20. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Aký ste mali stropný systém ?. Máte fotto zhotoveného stropu pred zaliatim betonom?
Odpovedať
Mne na stavbe ihned po vyliati chlapik daval papier kde bolo kolko betonu, teplota pri dodani, kolko vody dolial a tak. A vzdy vyliali tolko kolko som povedal, este pocas betonaze mi vzdy hovorili kolko tam este je betonu. Najskorej majster niekde nieco ulial. Cloveka to nasere ale bodaj by toto bol ten mensi problem treba dufat ze nesidili aj s cementom a dodali do stropu a vencov to co mali teda nejaku C25-30 nie nieco na chodniky.
Odpovedať
@antonmesaros ak to bola otazka na mna, tak rectolight, a foto aj video mam...
Odpovedať
@niless ty si mal dobrého sofera domiesavaca ked ti vedel povedat kolko este ma betonu :P a este presne na litre?? :D a to ze ti da niekto papier kolko ma betonu v domiesavaci ked si to nevies nijako skontrolovat je velmi vierohodne, ale dajme tomu ze sa mylim
Odpovedať
@liuxko Predstav si ja som si tiez vyratal kolko betonu budem potrebovat podla vzorcov zo ZS. A kde som povedal ze sofer hovoril kolko betonu je v domiesavaci v litroch? Ja neviem podla coho hovoril kolko betonu este zostava ale cuduj sa svete sedelo to. A ten papier je na to ze mam aspon nejaky doklad hned po vyliati a ked mi nieco nesedi tak to poviem hned soferovi a nepodpisem prevzatie betonu a mozem potom reklamovat nie?
Odpovedať
@niless ja som obvinil betonarky ze zavadzaju pri objemoch betonu a nie teba... teda az nie si zastupca betonarky! ja som nikdy nepovedal ze si niekde hovoril o litroch. vies co znamena otaznik?????? ja som sa pytal ze s akou presnostou ti to ten sofer hlasil. lebo az ti povedal ze napriklad "je tam este polovica", tak to opat nema ziadnu vypovednu hodnotu kolko tam toho betonu este je :P a neverim tomu ze by si nieco vyreklamoval keby ti chybalo pol kubika aj keby mas ten papier zlaty... jednoducho pochop, ze su tu aj ludia ktorym sa nezada ze objednany objem betonu s dovezenym nam nesedel, o com je vlastne aj tema, ale to si hadam cital. samozrejme az to tebe sedelo tak klobuk dole pred tvojim dodavatelom betonu, su tu aj cestni výrobcovia.
Odpovedať
@liuxko V zasade my to sedelo raz zachybalo mozno 1-2 furiky. S tou kvalitou je jasne ze je bordel. Objednal som rovnaky beton z dvoch betonarok v okoli pricom jedna s ktorou mam dobre skusenosti dodala beton o jeden az dve triedy kvalitnejsi a to vidim teraz ked ten beton vyzrel. Skratka ta druha sidila bud kvalitou cementu alebo cement nahradila v urcitom pomere. A sofer ked sme betonovali povedal zhruba na kubiky ale to boli len take kontrolne otazky ze ci netreba doobjednat v predstihu aby sa naraz zabetonovalo, nie za dve tri hodiny.
Odpovedať
Ja som mal podobnu skusenost. Vypocital som kolko potrebujem do venca, pridal necely kubik a nakoniec mi necely kubik chybal. Som si 100% isty ze nedoviezli tolko kolko mali.
Odpovedať
Treba si zohnat od policajtov vahu a prevazovat ich ;) niektore stavebne firmy takto robia namatkove kontroly.
Odpovedať
@ivantausk nj, toto mi tiez napadlo, ze ako by sa tvaril.. ale uz je neskoro.. neviem kde sa mohlo stratit 2m3 betonu.. mozno sa nieco zvibrovalo.. ale az tolko ?
Odpovedať
@dusantt nie. 2m3 betonu je riadna hromada betonu... To sa ako prd vo vetre nerozplinie....
Odpovedať
Ked si to mal dobre spocitane s rezervou, tak ta odrbali!
Odpovedať
@rkorba prepocitavali to aj priamo v rectore.. rozmery su aj dnes jasne meratelne.. cize ano, odrbali..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?