Z coho presne je tento strop?

Zdravim. Potrebovala by som presne poradit, z coho je ten dreveny strop. Chcela by som to do obyvacko-kuchyne miesto sadrokartonu a neviem, kde by som nieco take mohla kupit, kedze ani neviem, ako sa to vola. Budem rada, ak mi aspon niekto bude vediet poradit. Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@mnambodka žeby drevený obklad? :-) Tož z tejto fotky ťažko radiť
Odpovedať
@poliacik321 ano, je to drevo. Podla fotky usudzujem, ze sirka jedneho platu cca 1m a nieco take som nenasla. Vacsinou narazam na tatransku profil.
Odpovedať
@mnambodka to spravis aj z plavajucej podlahy, pripadne inej podlahoviny :).
Odpovedať
@mnambodka podla formatu sa mi zda, ze je to laminovana drevotrieska s dekorom dreva. Take ake sa pouzivaju na zasteny kuchynskych liniek
Odpovedať
@dominik_boksansky plavajuca podlaha ma ani nenapadla :D ... len v tej kuchyni to asi nebude najvhodnejsie..ale tak v tej cene to skusit mozem .. nezruinuje ma to
Odpovedať
@zita19 super, dakujem..pogooglim si, co to presne je :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka tipujem to na škarovku. Napr. http://www.eurospan.sk/fachcentrum/ma...
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka neviem či Ti to pomôže ja som podobný strop robil z obrátenej palubovky
Odpovedať
@zita19 myslim, ze z tej laminatovej drevotriesky by to aj islo .. este porozmyslam, ako to tam uchytit, ale nemalo by to byt ani nejak super extra drahe :) Dakujem
Odpovedať
@poliacik321 mne stresne tramy/krokvi nebude vidno.. medzi ne davam izolaciu .. pod to vzduchotechniku .. ale pod to moze ist na jednoduchu konstrukciu miesto sadrokartonu aj ta palubovka ..
Odpovedať
@mnambodka jasne, ze to s laminatkou pojde. Mozes to nalepit lepidlom, odporucam: MASTERSIL Jumbo Fix to je paradne. Lepsie ako mamut ;)
Odpovedať
@dominik_boksansky hej..uz som hovorila mame, co ste odporucal..najprv sa zasmiala ..a potom..to by nebolo spatne .. to by slo :D ..dokonca by som si to vedela aj urobit sama, co je plus
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mnambodka Nedavaj to, na fotke je to lepsie ako v skutocnosti, plavacka ej otras, lacna gadzovina, bukas v podstate to iste, tie spoje nebudu pekne, bolo by to treba nejako zafrezovat aby to do seba zacvaklo, ak to ma byt na urovni malo by to byt masivne drevo aj tam by som sa obaval aby to nekrutiloa bolo trvalo dobre, fakt ked uz tak asi kvalitny tatranec.
Odpovedať
@sysell to s tym vysusanim a krutenim dreva je pravda... tatransky profil je krasny, len mam dojem, ze na moj dom sa moc nehodi .. jedine ak by sa vkusne doplnil falosnymi tramami, tak v tejto kombinacii si to viem predstavit aj s modernym zariadenim, co by som chcela.
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka to nie je reálny materiál, je to kreslené v počítači. Drevo s takými hrčami by sa nedalo hobľovať a opracúvať na drážku. Vzhľad dreva ( a dosť prirodzený)sa dá dosiahnuť rôznymi obkladmi .
Odpovedať
@mnambodka skus pozriet aj CLT panel. Pouzivaju sa aj pre steny aj pre stropy.
Odpovedať
Profilova fotka
My sme tiez robili podobny strop ale vymysleli sme to z velkych drevenych lat, ktore sme iba nalakovali a samozrejme napasovali na seba. Strop je vysoky a velke okna dodali miestnosti vela svetla a vypada to dobre. Nevedel som si to predstavit ale teraz som rad, ze som sa dal na tento napad nahovorit.
Odpovedať
Totot na tej fotke bude ono si myslim podla vzhladu ale dalo by sa to spravit aj z podlahy ako ti to aj radili. Zalezi aj od toho na aku velku miestnost to chces ak by to nebolo na nejaku velku tak sa to velmi neoplati tymito platnami riesit. Ale vyzera to peckovo lepsie nez klasicky sadrac alebo biely strop. Potom daj vediet od koho si to poriasila zaujima ma to :-)
Odpovedať
@dano88 jasne, dam vediet. Aj fotku mozem potom prilozit. Len to sa bude realizovat az buduci rok, ci to nahodou pre teba nebude neskoro.
Odpovedať
@spiderhst je to krasne, len neviem ako by som to dostala cez dvere do domu a cim by som to upevnila. Potrebujem nieco lahsie ... ma to byt miesto sadrokartonu.
Odpovedať
@pesoso a casom sa ti to nejak neposkrucalo?.. nezvacsili sa medzeri jednotlivych casti?
Odpovedať
Profilova fotka
@mnambodka @spiderhst má pravdu je to krížom lepené lamelové drevo akurát ako vidno aj na tom obrázku je to nosný prvok stropu ktorý už potom nieje ničím upravovaný, takže to nieje žiadny obklad. Daj si do googlu domy z CLT a uvidíš v zahraničí je to jeden z najpoužívanejších materiálov pri výstavbe to len k nám sa to zatiaľ moc nedostalo, možno to je aj tou našou legislatívou lebo u nás sa z dreva môže postaviť maximálne dvoj poschodová budova v rakúsku stavajú z tohoto materiálu 24 poschodový bytový dom.
Odpovedať
@sysell ked kupis peknu plavacku musi to byt fajn. Ak nie na strop, potom by si mohol povedat, ze ani na zem. Rozdiel nevidim. ;)
Odpovedať
@pesoso este ma zaujima, ze aku mate k tomu podlahu
Odpovedať
Tiez si myslim, ze plavacka je na to idealna, lahka s clic systemom, casom tvarovo nemenna...dokonca som videl ako majstri lepili plavacku mamutom aj na stenu okolo toceneho schodiska a dokonca aj na urcite casti kupelnovych stien a vyzeralo to uzasne. A robili to jednemu architektovi z Komarna, ktory si fakt potrpel.
Odpovedať
@marek_norway ano. pozeram to..a este dlazkovicu ... a rozmyslam uz, aka podlaha by k tomu bola vhodna..lebo povodne som chcela dlazbu drevodekor.. a tato kombinacie..ked si to prestavim..bude posobit asi stiesnujuco
Odpovedať
@mnambodka Ten architekt mal na podlahe velkoformatovu lesklu svetlu dlazbu a steny s plavackou tmavohnede...dlazkovicu by som neriskoval kvoli presuseniu a medzeram..
Odpovedať
No podla mna je cela ta stavba z CLT (cross-laminated timber) panelov a to len ta stena je prekryta sadrokartonom. To ti ale nepomoze, pokial nechces takuto pomerne nakladnu (no sakra kvalitnu) drevostavbu.
Odpovedať
@kkl82 nie, drevostavbu nechcem.. domcek sa muruje
Odpovedať
@marek_norway no, len budem musiet pohladat dobru plavacku, aby tie spoje moc opticky nebolo vidno .. musim sa v tom poriadne poprehrabovat a vybrat aj taku, aby pasovala k oknam
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?