Vhodné riešenie stropu respektíve použitie venca

Ahojte .Ako sa má konštrukčne správne riešiť situácia: 1.možnosť - 1O radov murivo Ytong , 11 rad veniec z Uprofilu s armovacím košom,ktorý zároveň plní úlohu prekladu nad oknom. Na veniec sa položia nosníky z vložkami Ytong a po obvode sa uložia vencovky a armovacie koše a zaleje sa to 5cm vrstvou betónu.alebo 2.možnosť: - priamo na 11 rad muriva sa položia nosníky a vložky s armovacím košom a zaleje sa to 5 cm betónom. Dom je z muriva Ytong 375 mm , podkrovný ,kde po obvode nad dekou na pozdžnych stranách sú pilieriky a výška muriva je 1,10 cm po pomurnicu.Otázka je či použiť veniec + strop alebo stačí strop ,kde sa použijú armovacie koše.Ďakujem za reakcie.
Odpovedať
@paradisefoot Myslím že najlepšie riešenie je: - 12 radov tvárnic = 307 cm - drevené debnenie stropu - monolitický železobetónový strop (zabráni prehrievaniu domu v lete a krbom v zime, úspora kúrenia vďaka uloženým tepelným ziskom, zaliata elektroinštalácia, nevŕzga...) - do podlahy 30 cm sypaného penoskla, 6 cm betónu a 1 cm podlaha = výška miestnosti 270 cm - hore na strop domurovať steny a spraviť strechu - ak si vo fáze projektu, radšej väčší bungalov s plochou strechou ako menší poschodový dom so šikmou strechou
Odpovedať
@radopp Som vo fáze ukončenia základov.A oproti projektu chcem znížiť výšku stropu z 2,75 m na 2,60 m t.j. od podlahy by bola výška po strop tých 2,60 m.Ide oto ,že projektant hovorí bez venca ,kde sa stropné preklady a vložky uložia na murivo (ytong) a celý strop stuží aj obvodové múry proti vybuleniu do strán.A stavebný dozor zastáva názor ,kde musí byť stužujúci veniec s armovacímy košmi ,ktorý stuži nosné priečky s obvodovými stenami a naňom strop kde už po obvode nemusí ísť armovací kôš.Takže mám v tom hokej.
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot kto zoberie zodpovednost? projektant alebo stavebny dozor? kto sa pod to podpise? kto da na to zaruku?
Odpovedať
@paradisefoot Múry treba priestorovo stužiť, aby nespadli. To zabezpečí veniec alebo monolitický betónový strop. Stropné preklady a vložky nevedia stužiť steny. Tento montovaný strop je drahý a nemá dostatočnú akumuláciu. Odporúčam postaviť monolitický. Znížením stropu nič neušetríš, postav poriadny dom.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?