Veniec, strmienka

Zdravím môžte mi poradiť aké ste dávali rozmery strmienok na veniec ,môžem dať 15x15 alebo bude lepšie 19x15? Veniec bude na 20cm / 25cm
Odpovedať
@marekhlb strmienkam stačí keď budu zaliate v betóne cca 2 cm po každej strane takže môžu byť 18x23, my mame veniec 25x25 a strmienka sme dávali 23x23 a 30 cm od seba
Odpovedať
@marekhlb Vonkajsi rozmer strmienka o 2-2,5 cm mensi z kazdej strany
Odpovedať
@marekhlb -2,5cm z každej strany t.j. 15x20cm bude veľkosť strmienka
Odpovedať
Presne ako píšu chalani, trochu ma sklamala matematika :-D
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@marekhlb čierna stavba? Nemáš projekt?
Odpovedať
nebude vidno nič. mne vyšla jedná strana žial len 1cm a nič nevidno ;)
Odpovedať
Svojpomocný stavebník by mal mať aspoň základné znalosti.Myslím si že krytie výstuže medzi ne patrí.Je to vec z praxe a ak by aj nie tak volne dohladatelná na internete.Možno mi napíšete že od toho je toto fórum.No v takom prípade musím nesúhlasiť.Ak si idem robiť takú vec akou je veniec sám tak by som mal vedieť aspoň zaklady.V ďalšej téme sa spýtate aký priemer a aká rozteč?
Odpovedať
@frantisekdobrota že nemáš čo robiť?! Už si tu za štyri dni stihol dať toľko múdrych rád... Zvyčajne reagujem len keď viem poradiť,ale na hejterov som vysadený. Budeš tu bojovať s plejádou iných mudrcov takže prajem veľa síl!!! Vo svojom príspevku si pekne protirečíš-Je to vec z praxe dohladateľná na internete,ale pritom vyčítaš dotazovateľovi ,že to hľadá na tomto fóre ktoré je internetové určené priamo na to. Ozaj-tvoje NErady nie sú určené pre nikoho a môj príspevok je určený len pre TEBA.
Odpovedať
@mcsmekac mne nebolo nic vidiet. Aj statik mi to takto odporucal. Samozrejme ak je 3 cm tak to neuskodi. Ja som mal veniec sirky 20 cm tak aby som nemal tie pruty celkom pri sebe :). http://raciodom.blogspot.com/2015/05/... Samozrejme veniec som vibroval :).
Odpovedať
@tominohorvath super čierna stavba v projekte nemam vôbec rozpísane veniec ,ani armaturu nič dik za pochopenie.
Odpovedať
ďakujem vám všetkým za rady ! :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marekhlb Tak si daj spraviť statiku, ak máš len projekt pre SP. Ak nemáš skúsenosti s armovaním alebo neovládaš základné princípy statiky, je to celkom dôležitá vec pri stavbe... Ako rodinný dom je v princípe jednoduchá stavba, ale aj tam sa môžu vyskytnúť nejaké detaily, na ktoré treba dať pozor. Hlavne keď na nosné prvky ukladáš niečo ďalšie a pod. Lebo plakať potom nad tým, že mi niekde praskajú steny alebo strop už bude neskoro.
Odpovedať
@marekhlb zaujímavé že sa nepytas ako ďaleko od seba ....aká hrúbka....
Odpovedať
@tominohorvath nieje to záujimave kedže už som sa informoval o tom,(poradil s projektantom) strmienka aj tak tam nehrajú veľkú rolu len tu že pruty držia od seba ,v mojom pripade. ale ďakujem aj tak pekný deň :)
Odpovedať
@marekhlb pekný aj tebe. A veľa stavebných úspechov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Čaute strechary. Mám strmienka 20x20 mozem ich použiť na veniec 30x25? Zabudol som že do vnútorných vencov nejde zateplenie. Bude to taký problém keď budú 5 cm od krajou po stranách?
Odpovedať
Profilova fotka
@blackdog17 asi nie ale to sa v prvom rade spýtaj statika......
Odpovedať
Profilova fotka
@blackdog17 nemajte obavy :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?