Uchytenie sadrokatrónového podhladu medzi panelmi

Pozdravujem vsetkych na MS. :-) Sledujem toto forum uz dlhsi cas a je plné uzitocnych rad a napadov. Rozhodol som sa aj ja, ze si necham poradit, pripadne usmernit moju viziu. Jedna sa o rekonstrukciu starsieho RD s 2 poschodiami, ktora uz ciastocne prebehla ale nedokoncila sa. Preto sa niektorym veciam musim prisposobit (Steny,panely,...) :-( Konzultoval som SDK s par ludmi a nazory su rozne. :-( Skrateny popis: Jedna sa o zhotovenie SDK podhladu pre jednu miestnost (vnutorny priestor: 965cm x 450cm), ktora bude predelena SDK prieckou priblizne v pomere: 1/3 + 2/3. (Obr. 1.) Na venci su ulozene stropne betonove panely odlahcene dutinami (s rozmermi: 550cm x 118cm/120cm x 25cm), ktore maju medzi sebou medzeru (2-3cm). Panely a medzery este nie su zaliate betonom. (Obr. 2.; Obr. 3.) Cez tuto medzeru by som chcel spustit "Drot s okom" (cez oko dat napr. 100ku klinec pre uchytenie) a upevnit na neho SDK podhlad. (Obr. 4; Obr. 5.) Moja vizia: - Pouzit material znacky Rigips - Co najmenej vrtat do panelov = vyuzit medzery medzi nimi. - Vrtanim do venca kvoli UDckam sa asi nevyhnem. - SDK podhlad: - znizeny o 15cm pod panelmi (aj kvoli nosniku 10cm) - krizovy dvojity rost ("Drot s okom" + "Perovy rychlozaves") - typ sdk: RB - bez izolacie - bodove svetla - napojenie do SDK priecky - SDK priecka: - hore pripojenie do panelu (UWcko sa bude musiet asi navrtat) - hrubka asi 10cm s izolaciou az po panel (kvoli odhlucneniu) - dvojite oplastenie - typ sdk: RB alebo nejaka kombinacia s HABITO - opora pre pripojenie SDK podhladu Problem: Pre panely ktore maju sirku 118/120cm, to znamena ze aj zavesy budu od seba vzdialene az 120cm. Podla pravidiel by mali zavesy vytvarat stvorec max. 100cm x 90cm. V mojom pripadne sa nevyhnem mensiemu rozostupu ako 120cm bez zavrtania do panelu. :( Otazky: Je mozne takto pouzit "Droty s okom" medzi panely? Je mozne nechat rozostupy zavesov (nosnych CD-ciek) vzdialene 120cm? Pripadne je potrebne pouzit nejaky silnejsi typ zavesu\CDcka? Do prilohy som dal pripadne "Rozsireny popis" aj s obrazkami a navrhom riesenia. Bol by som vdacny, ak by mi niekto poradil, pripadne navrhol nejake riesenie. Dakujem velmi pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
@11pepe poslal som vam ss
Odpovedať
@sidewinder> Dakujem za reakciu a pridam ju aj sem z ss, pre uplnost. :-) "Nejde mi pisat do fora, tak dam sem: Zavesy do stykov panelov nie je problem. Do tej medzery kde ide zalievka sa zvykol davat este jeden pozdlzny prut. tak na ten by sa dali povesat tie dory na zavesy. Alebo ako ste pisali urobit vacsi hacik, povesat cez klines a potom to zaliat zalievkou. Dokonca na jednom byte sme to riesili tak, ze sa pouzili hmoztiny do dutin a kotvilo sa presne do osi dutiny, kde je dole skrupinka cca 15 az 20 mm. zda sa to ako blbost, ale funguje to. Tych par KG podladu nema sancu to vyrthnut. Raster: ak su panely 1,2 m tak potom orientovat CD-cka kolmo na panely a nasekat to v rastri 400 mm. Neviem ci vobec treba krizovy rost. Aj co sa tyka priecky aj stropu.. Da sa do panelu, ale do stredu dutiny (lebo v rebre su predpinacie kable) Ale chirurgicky presne a s rozumom !!! Pekny den"
Odpovedať
@sidewinder> Krizovy rost mi bol odporucany kvoli tym drotom s okom + perove rychlozavesy. Tak to by som nemenil. Pisete ze "nasekat to v rastri 400mm". je to myslene tak ze: Nosne CDcka by som mal dat po 400mm od seba po dlzke miestnosti a potom montazne CDcka pod to taktiez 400mm od seba po sirke miestnosti (cize kolmo na nosne CDcka)? Alebo nosne CDcka mozu byt aj 900mm od seba? Ale potom nevyjde ten raster 400mm. :-( Na tie dutiny v panely si dam pozor. To uz si presne rozmeriam.
Odpovedať
Profilova fotka
@11pepe Kukam atlas suchej vystavby a tam pisu ze zavesy po 900 mm a nosne CD po 1,0m.. cize raster zavesov 0,9 / 1,0 m. Tak by som to urbil tak, ze budu zavesy 0,7 / 1,2 m alebo 0,8 / 1,2 m, a tym zostane zatazitelnost nosnych CD a zavesov na tom istom ako uvazuje / odporuca vyrobca sadrosu.. proste co v jednom smere pridam, tak uberiem v druhom.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@sidewinder > Dobry den. Ako jediny ste vtedy reagoval na moj prispevok, za co vam velmi pekne dakujem. V podstate mi bol/je posledny prispevok jasny, ale zmenilo sa mi nasledovne: - Na obr. 2 mala byt deliaca priecka, ktora tam po novom uz nie je. - Tym padom bude SDK po celej miestnosti 965cm x 450cm - Na obr. 5 a 6 som nosne profily navrhoval po dlzke miestnosti (kolmo na panely) - Tymto padom by: --- nosne profily boli dlhe 965cm, nadpajane napr. 400cm + 400cm + 165cm --- montazne profily by boli dlhe 450cm (Standardne ponukaju iba 300cm a 400cm, ale asi sa daju zohnat aj dlhsie) Otazka: 1.) Nebude lepsie dat nosne profily na sirku miestnosti v dlzke 450cm (ak nezozeniem tak nadpojenie 300cm + 150cm)? --- Tym padom tam moze byt viac zavesov pre 1 profil aj po 50cm/60cm --- Dalsi profil bude sice az o 120cm dalej, ale taktiez bude mat viac zavesov - Nasledne pod tym budu montazne profily --- Tieto budu vzdialene od seba 50cm --- montazne profily by boli dlhe 965cm, nadpajane napr. 400cm + 400cm + 165cm 2.) Moze byt problem, ze zatazenie 1 nosneho profilu bude v 1 skare medzi dvoma panelmi? (Skara bude vyplnena betonom) --- Alebo je lepsie povodny navrh a zatazenie rozlozit cez viac panelov a neriesit dlzku nosnych profilov? Dakujem velmi pekne za pripadnu odpoved/navrh.
Odpovedať
Profilova fotka
@11pepe Dvojity ram pri takej ploche ano, ak je nato vyskovy priestor. Pozeral som este na dilatacie, ale podhlady zo sadrosu su do 15m, takze asik netreba. A to kotvenie. Kus som to od vtedy poobracal na inej stavbe. Tak asik by som sa velmi neviazal na zalievku a kotvil to normalne do dutin cez hmozdiny HILTI alebo fisher a hmozdiny co su urcene do dutinovych materialov. A nebudu natlkacie hmozdiny ale dokotvi sa srubami a hotovo.. hmmm? co vy nato?
Odpovedať
@sidewinder Tie panely su starsie a preto som sa chcel vyhnut tomu vrtaniu. Musel by som navrtavat kazdy jeden panel. 😞 (Ale ak: asi by som tym padom navrtal kazdy panel v strednej diere a dal nosne cd cca 60cm od seba) Moze byt problem, ze to ten poter nezastabilizuje, alebo skor myslite ze moze byt problem s tym zatazenim a rozponom 120cm pre nosne cd? Este k tym otazkam vyssie: Myslite ze je lepsie dat nosne cd na sirku (mensia vzdialenost, ale zatazenie v medzere alebo na 1 panely), alebo na dlzku (vacsia vzdialenost ale zatazenie cez viac panelov)?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?