Tramy na murive

Dobry den, Chcel by som sa opytat, je mozne polozit tramy priamo na Termalicu 2MPa 30cm sirka muru? Nasledne na tramy veniec, a na veniec pomurnica. Strecha betonova skridla. Dakujem
Odpovedať
To by som nerobil. Aspoň 10cm veniec by som pod nich dal...
Odpovedať
@topfield veniec pozdlz muru alebo len betonovy podklad presne pod tram?
Odpovedať
Veniec na cely mur
Odpovedať
Profilova fotka
@imoo Nieje to nutné. Pokiaľ je veniec nad trámami sú to vyhodené peniaze. Stačí betónové pätky pod trámy. V žiadnom prípade nemôžete položiť drevenný trám priamo na murivo.
Odpovedať
@mesarosanton Ale môže ich uložiť v kapse muriva ;-)
Odpovedať
@tinnko Možes to urobiť nasledujúcim spôsobom. Ja to mam tiez tak riešené. Uloženie trámov v kapse muriva. http://uvp3d.cz/dum/?page_id=2365
Odpovedať
@astley na preklad nad oknom ste dali tram len s ipou alebo aj s podlozkou?
Odpovedať
Na betónový preklad ďalšiu podložku netreba
Odpovedať
@tinnko Ja este trámy nemam,strecha sa ide este len robiť.Celkom nerozumiem tvojej otázke,lebo neviem co ideš robiť. Pokial ideš kotviť trámy do kapsy muriva ako som ti posielal spôsob tak potom všade musis dat takú "podložku "poriadne impregnovanu dosku a nechat díletacne medzery z každej strany 50mm.
Odpovedať
@topfield Ano na betón netreba 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko Ešte bude zaujímavé robiť veniec na tie trámy potom mi príde dosť zbytočný keďže veniec má spojiť obvodové múry dokopy prečo to neurobíš tak že dáš veniec stropné trámy pomúrnica zdvihne sa ti o niečo svetlá výška ale to nemusí byť na škodu.
Odpovedať
@topfield preklad nat oknom nie je taky ako heluz, ale termalica...to je nieco ako ytong
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko na veniec ide pomurnica...veniec na nosnej priecke je nizsie nez na obvodvych muroch...ak by som dal veniec, ttramy a ponurnicu, tak sa cela strecha zdvyhne o 25cm....
Odpovedať
Este by som sa chcel opytat, ipu dat len pod tram alebo obalit tram dookola? A tiez, ake medzery by mali byt medzi tramom a murivom z boku i z hora? Dakujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
@astley zdravim, uz ste polozili tramy? Mate nejake foto
Odpovedať
@tinnko Neviem či ti pomôže naše foto, ale tu ho prikladám. My sme dávali na veniec, ale na naše trámy ide ešte poschodie.
Odpovedať
@tinnko Nazdar,hej už som dával len ja som si ešte potom upravoval výšku povaly,tak som nakoniec dával jednu stranu na veniec a druhú stranu trámu som ukladal do trámových papuč.
Odpovedať
@astley pokial sa urobi kapsa okolo tramu- teda cca 5cm medzera od muriva....nebude unikat teplo cez tieto medzery?
Odpovedať
@tinnko No veď to zaizolujes napr. minerálnou vatou. A taktiež budeš zatepľovať predpokladám tiež.
Odpovedať
@astley myslite vatu okrem medzi krokvi aj do 5cm medzery? Z vonku sa bude izolovat, aj strop sa bude izolovat,
Odpovedať
@tinnko presne tak zaizolovat vatou aj tu medzeru.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko Ked uz budes riesit interier a omietky, nezabudni sa pohrat s napojenim sadrokartonu k tramom. Neodporucam pouzivat akrylovy tmel. Najlepsie ukoncovaci profil 3766. Ak to zanedbas, bude to potom vyzerat takto:
Odpovedať
@astley moze sa dat aj polystyren s PUR penou
Odpovedať
zdravim pani, tie planujeme priznane tramy v obyvacke preto sa chcem spytat ci nemate nejake detailnejsie foto ulozenia tramov.... priznam sa nejak sa nemozem dopatrat k tomu akos sa to presne osadza....
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 11 mesiacoch
@mesarosanton chcem sa spýtať ako laik prečo nemôže ist priamo trám na murivo ? Pátram po rôznych forumoch odpoved a neviem ju nájsť. Ďakujem za odpoved.
Odpovedať
Profilova fotka
@romerot Drevo alebo trám celú svoju životnosť pracuje . Hlavne vlhkom. Murivo tým poškodí rozdrolí. Pod trámy sa preto dáva hydroizolácia(min 3 mm) alebo oceľové platne ,ktoré sú schopné preniesť šmykové napätie vyvolané rozťažnosťou alebo zmrašťovaním trámu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?