Trámový strop na bungalov

Profilova fotka
Je lepšie, ak plánujem na bungalov trámový strop nepriznaný obložený sadrokartónom, dať hranoly pod veniec, alebo nad veniec? Aké sú vaše skúsenosti a rady?
Odpovedať
http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... http://www.modrastrecha.sk/forum/tema... Takýchto tem tu je habadeej..keby ti užívatelia odpísali len by sa opakovali...
Odpovedať
@optimal
Odpovedať
Profilova fotka
@ivco Dík za odpoveď, vo všetkých témach tu na fóre je len riešené či betónový, alebo trámový, ale či hranoly pod veniec alebo nad- nikde. :-|
Odpovedať
@optimal Ja mám podkrovný a trámy mám nad vencom. Trám je položený na venci, z bokov mám 1cm EPS kvoli diletácií. Trámy po 2 rokoch stále pracujú. Vidno to na omietkach, v okolí trámov sú prasklinky na niektorých miestach. Teraz som to pretieral sádrou. Ak to bude stále praskať tak asi budem musieť po obvode trámy olištovať aby to nebolo vidno. Pozri moje fotky snáď ti niečo pomôže. Teraz by som možno tie omietky nedával až po drevo ale dal by som tam silikón.....
Odpovedať
Stropné trámy sa dávajú vždy na veniec. Nikdy nie na murivo. Nie je také pevné ako beton. Veľa krát sú trámami podopreté stĺpiky krovu a tie potom nesú strechu. Takže iba na betonový veniec. Je tu veľa fotoalbumov ako je to riešené. Napr. ja mám 2 vence, na jednom sú strop. trámy , a druhom strecha vid. odkaz na fotoblog.
Odpovedať
@optimal my máme stropné trámy pod vencom-ale strechu držia ďalšie, ktoré sú už na venci-kuk fotoblok (plnenie sna-časť druhá)
Odpovedať
@ryja to ste velmi dobre vymysleli, trámy podložiť betonovým obrubníkom. Ušerili ste jeden veniec. Zase aj keď preklady niečo stáli, je to lahšie robiť, tak ako vy. . Keby som to videl skorej, tiež by som tak takto robil.
Odpovedať
Profilova fotka
Dá sa to urobiť pod aj nad .Za cisára pána železobetonove vence nepoznali a trámy kládly priamo na murivo.Napríklad aj na hlinených domoch.Ak to budete klásť na murivo musíte to niečím podložiť.Vaše otázky by mal riešiť projekt domu.
Odpovedať
@optimal Ale už nemáme cisára pána, takže na veniec. Dá sa to ale ešte aj tak, že sú trámy šrobované pomocou oceľových Liek do venca z boku. Dá sa tak znížiť strop ak je treba, ale nevyzerá to v pohľade moc elegantne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Profilova fotka
@ryja nejak sa mi neda dostat do tvojho fotoblogu,prečo?chcela som kuknut ten veniec
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?