Styrodur do venca

Prosim o radu...robime veniec...zasalivali sme...ulozili armaturu...ako je dobre upevnovat styrodur...??je potrebne to pripevnovat aj o armaturu?alebo staci prevrtat a zvonka prichytit o salung....? Izolacia sa prilepi o beton...ide nam o to ci neodpadne styrodur po odsalovani....diik
Odpovedať
neboj, neodpadne... staci ho tam len vlozit a beton styrodur pekne vytlaci po salung a prilepi sa to
Odpovedať
@mirkasasikova ja som ho sem tam prichitil radlovacim drotom aby mi nelietal pri betonovani. Takže drží na fest
Odpovedať
Kolko ides zateplovat, pretoze ak ides davat nejaku 20 tku EPS tak tych 5 cm Styroduru tam nema ziaden zmysel.
Odpovedať
@mirkasasikova radlovacim drotom bude upevneny, ze sa ani nepohne. Pozri si moj album, tam to mam nafotene.
Odpovedať
Aky vyznam tam vlastne ten styrodur má?
Odpovedať
@rafko1234 ..ale má....vraví sa tomu tepelný most
Odpovedať
Profilova fotka
@mirkasasikova pozri do mojho albumu, upevnovali sme to este plast. hmozninkami do polystyrenu a ked sa to zalialo betonom, perfektne to drzi aj po odsalovani.
Odpovedať
@kriloter Kedysi ked sa nezateplovalo tak ako teraz tak si musel veniec zaizolovat , pretoze ak si priamo na beton hodil omietku tak ti v tych miestach vznikal kondenz a omietka ti opadala, ale v dnesnych casoch to uz podla mna pomali straca zmysel , ved aj tak na ten beton potom prilepis 20-25 cm EPS tak aky rozdiel tam tych 5 cm na vyse urobi - ziaden.
Odpovedať
Ved práve ... Dnes sa už hádam nezateplene baraky nestavajú, tak načo pchať styrodur do venca?
Odpovedať
@kriloter iny dvovod cisto prakticky napr. Keby nahodou vydulo salung alebo dako zatieklo alebo bolo krivo, ked davas polystyren musis ho brusit aby sadol, ak je tam styrodur mozes ho lahko zbrusit a mas rovnu stenu.
Odpovedať
@kriloter niektore domy maju veniec spolu s prekladmi nad oknami v jednom.ked tam daju vonkajsie zaluzie tak by tam mali nezatepleny veniec a tepelny most, preto je lepsie ked sa veniec zatepli.
Odpovedať
@sysell presne tak, styrodur je zbytocny staci tam dat EPS, ktory pri nerovnostiach sa da pekne upravit. @kriloter
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mirkasasikova Styrodur sa dá použiť rovno ako šalovanie, nemusíte ho ani navŕtavať, dierovať a rádlovať a podobne. Ak mám šírku tvárnice obvodového múru 38cm, tak styrodur 8cm nalepím na kant zarovno s múrom a za tým ide veniec 30cm široký. Jediné spevnenie toho styroduru som použil 2 latky zvonku našroubované do múru na kolmo, aby boli cca 60cm na múre a ostatnými 30cm zvonku podopierali styrodur, ani sa to nepohlo, lialo sa to jednorazovo betónpumpou, takže aj ten nával hmoty tam bol pomerne mohutný a tým, že styrodur je pevná doska pri šírke 8cm, tak je to úplne rovné, bez nejakých vybúlenín a podobne. Týmto je vyriešené odšalovanie vonkajšej strany a zostáva už len dobre odšalovať vnútornú, sused po mojom vzore dal aj zvnútra styrodur a týmto spôsobom odšaluje veniec aj malé decko pomaly :), len lepíš a zabíjaš klinčeky do latiek (trebárs z rozobratej palety). Teda ak staviaš z pórobetónu, čo je pre svojpomocnú výstavbu super materiál :).
Odpovedať
@beginner7 preco si tento navod sem nedal minuly rok? Mohol som mat menej roboty s vencom ☺
Odpovedať
@beginner7 Presne tak chcem robit aj ja salovanie venca. Zvnutra aj zvonku. ;-)
Odpovedať
@megdesign Zvnútra som to robiť nechcel, ten vonkajší styrodur tam zostane ako izolácia venca, to je v pohode, ale čo s tým vnútorným? Vnútornú stranu venca mám zarovno s múrom, takže tam to zostať nemohlo, napadlo ma, že ho popodrezávam a neskôr použijem do podlahy, ale potom som to zavrhol. Každopádne treba použiť poriadnu penu a predpisovo zalepiť.
Odpovedať
@mirkasasikova Podľa toho aký máš projekt a ako vyriešenú statiku strechy. Nie vždy je dobré použiť takéto riešenie ,pretože sa to dá urobiť následne pri fasáde a to potiahnuť izoláciu až nad veniec. Ani nevieme akú hrúbku stien budete mať.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?