Stropný systém - podstojkovanie

Ahojte potreboval by som radu skúsených stavbárov ako @antonmesaros @jan45 atď. Na jar budem riešiť stropný systém premaco. Moja otázka znie: či to čo vydíte na obrázkoch je postačujúce alebo nie? ide mi hlavne o tie podperné dosky 25x150mm sú dostatočné alebo mám kúpiť nejaké hrubšie foršne atď. Poprípde dosky sú postačujúce, ak by som dal viacej drevených stojok? Ide mi o istotu že to vydrži. Ďakujem za všetky rady!
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Stojek je tam habadej ale miesto dosiek sa používajú hranoly alebo foršne. Základné pravidlá podstojkovania stropov máte na stránkach výrobcov stropov.
Odpovedať
Ano,to som si už preštudoval, ale oni tam nepíšu o drevených stojok čo si myslím že (radšej) treba trošku predimenzovať. :-) Foršne uložit na kant alebo naležeto? Aké rozmery by mali mať tie foršne? ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Foršňa 20 x5 .cca stojky sa dávajú od seba 1,6m to samé max rozpon.
Odpovedať
Profilova fotka
@jymmitooo v kazdom pripade nalezeto......... nebudes ty madar.......??? :)
Odpovedať
Profilova fotka
@mimms asi nie je maĎar, pretože naležato nemajú zmysel, ako píše antonmesaros, stačé sa držať pokynov, drevené stojky sú dostatočne únosné.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Ahojte strecháči, znovu Vás poprosím o predbežné posúdenie mojej práci. Môžem to takto pokračovať? Stojky majú rozmer 10x10 hranoly tiež majú rozmer 10x10. Poprosím Vás o radu ako by som to vedel ešte vylepšiť a či to vlastne treba?
Odpovedať
sorry ešte prikladám fotky
Odpovedať
@antonmesaros @jan45 dajte mi vedieť ak vidíte nejaké chyby, nedostatky. ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@jymmitooo na to je tam s.d., vyjadrovať sa k fotkám nie je seriózne.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Vie niekto poradit, co v pripade, ak mam stojky, ale tie, kde sa da posuvat zaistenie len po 10cm? potrebujem napr 303cm alebo 302cm, podla toho, ako mi dokalicili zakladovu dosku majstri... cize nie celkom rozumiem, ktory sposob je najlepsi na dosiahnutie co najlepsej roviny na vrchole, cize na urovni stropu... postavim stojku do napr 270cm, pod nu dam hranol o 15cm nad nu dam hranol o 15cm a ten 1-2 alebo 4cm co tam bude chybat, tak dam bud pod alebo nad stojku jednoducho dosku/fosnu o potrebnej hrubke? nabijem ju tam ako nejaky klin ? nieco ako to urobil jymmitooo overujete kolmost stojky aj nejak specialne, alebo len od oka pomocou vodovahy? ale asi nikto nepouziva laserovy merac, asi to nie je az tak nesmierne nutne, vsakze? :D
Odpovedať
@antonmesaros riesim prave podstojkovanie stropu Porotherm KPSN ale nenasiel som nikde na stranke kolko od seba maju byt stojky.... je an to nejaky link?
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ivantausk Na to nie sú linky. Posudzuje sa to individuálne. Malo by to byť súčasťou projektu stavby v časti statika. Max rozostup stojek je 1,6m.
Odpovedať
@antonmesaros tak som to nasiel, vraj je to max 1.75 m.
Odpovedať
@ivantausk nedodali ti spolu so stropným systémom aj kladačský plán kde je navrhnuté aj podstojkovanie? K premacu to bolo
Odpovedať
@mesarosanton pracovny postup montaz stropu tu na linku bod 7 http://wienerberger.sk/sluzby/downloa... a ja to v statike popisane nemam.... je tam napisane, podla odporucani dodavatela....
Odpovedať
@kajo873 nie, nic tam konkretne napisane nieje....
Odpovedať
Este by ma zaujimalo, ci toto co nieje vyplnene stropnym systemom sa teda klasicky osaluje, da sa zelezo ako na balkon a zaleje monoliticky.... alebo je tam nejake ine riesenie?? ako ste to RIESILI vy?
Odpovedať
@ivantausk bude sa to robit neskor spolu so schodiskom, ak mate realizacny projekt, tak je to tam rozpisane
Odpovedať
@stowasser nemam realizacny projekt s nerozumiem tomu, preco sa to ma robit neskor. Podla mna je urcite lepsie, kd sa to spravi ako monolit so zvyskom stropu. Aky dovod mas napisany v projekte, ze preco sa to ma robit neskor?
Odpovedať
@ivantausk ako nemam o tom sajnu ale v plane su steny 115mm teda myslim ze ozaj nie je ako nosna stena, isto to tak ma byt? V kladacom je uz nakreslena hrubsia a vyzera nejako inak.
Odpovedať
@sysell heh, to je tym, ze sa jedna o strop prveho podlazia a tie priecky su na druhom podlazi ;) Tu skor riesim tu oblast, kde stupis, ked vydes po schodoch hore ;)
Odpovedať
@ivantausk jaj sak daj teda podorys prizemia ja ti mam velmi podobne, z tohto za to neda povedat
Odpovedať
@jan45 Fošňu na kant som nad stojkou ešte nevidel.Naležato má zmysel taký,že v rozpone stojek cca 1,5m dokáže preniesť váhu medzi nimi.Kludne tam može ísť aj doska,pokial podstojkujete pod každý nosník.
Odpovedať
@sysell nuz, neviem ako to pomoze, ale tak posielam aj teda podorys spodneho podlazia v oblasti schodov. Neviem vsak ako to pomoze :)
Odpovedať
@ivantausk To schodisko treba ošalovať pred betonovaním najlepšie do výšky nadbetonávky pre lepšiu prácu pri betonovaní.Máš tam 4 nosníky vedla seba z každej strany,ktoré prenesú váhu tej časti,kde bude schodisko končiť.Kladačský plán aj s dodatočnou výstuhou aj s detailom schodiska ti musí dať dodávatel stropu.To vypracuje statik individuálne pre konkrétne tvoj strop!!!
Odpovedať
@vivan ako vidis, kladacsky plan mam a nieje to tam... ci zle si rozumieme?? mam dostat este dalsi len koli tomu ci ako to myslis? Robil to statik z Porothermu.... len to zrejme nejak nedomyslel, lebo osobne si myslim, ze keby dal tie nosniky, ktore koncia pri otvore, dlhsie, tak to mohlo statcit. Ja to ca 1.7 m. S dobrym armovanim a zalievkou 70 mm to musi vydrzat... neviem, ci si to nevsimol alebo co... cele to tam naznacil ako "Sch" a teda schodisko... ale to cele nieje schodisko... schodisko je ca iba 1/2 z toho otvoru.... Uvidim, co na to moj projektant a stavebny dozor v jednej osobe ale tak urcite to bude dosalovanie s armovanim ako pre balkon.... s tou výhodou, ze to viem armovat z troch stran, kdezto pri balkone je to len z jednej strany...
Odpovedať
@ivantausk pomoze tam ze ked to chces navrhnut je nepodstatne co je hore. Potrebujes predsa vidiet nosne steny a kde sa daju mosniky polozit, nie ake priecky mas na poschodi. V tomto ti neporadim mali by to vediet o dodavatela stropneho systemu ako to vyriesit pripadne projektant, mozno aj skuseny stavebnik. Neviem ci tam pod schodami ako su dvere neni kusok nosnej steny ktora by mohla pomoct, zvysok bude treba asi normalne podstojkovat a zasalovat. Treba ale urcite aj roxory soravne dat.
Odpovedať
no bud to predimenzujes, ze bude stojka na kazdom metri v kazdom smere, alebo zavolas na telefon toho, kto dodal strop, alebo este lepsie vyrobcu.. ja som u konkurencii (iny stropny system) volal, ked mi nebolo nieco jasne a bezproblemov poradili, polopatisticky vysvetlili.
Odpovedať
@sysell jop, vsak ale miesta nosnych priecok su vyznacene vo vkladacskom plane. Len som chcel ukazat miesto, kde sa stupi, ked vydes po schodoch a kam sa teda chodi a teda, ze tam musi byt nieco ako chodbicka na vstup do troch spalni a kupelne. Preto som dal vrch.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?