Stropný panel dĺžka 6,5 metra a šírka 60 cm

Dobrý deň prajem všetkým, chcel by som sa spýtať, na chalupe máme stropy robené zo stropných panelov v dĺžke 6,5 m. a široké 60 cm a sú z roku 1980 približne. Sú v takej dĺžke samonosné? Je pod tým stropom priečka z voštinovej tehly 15 cm a chceli by sme spojiť kuchyňu s obývačkou, respektíve urobiť taký väčší prechod cca 2 metre. Oslovíme určite aj statika, ale zatiaľ zháňam info či niekto náhodou nemá osobnú skúsenosť. Ďakujem za každú odpoveď, Bavor
Odpovedať
@bavor Treba zistiť o aký konkrétny panel sa jedná a čo je na nich hore uložené.
Odpovedať
Celé je to zaliate betónom a potom 1 poschodie to isté :) jedná sa o klasickú kocku chaty 6,5 x 6,5m. Poter som dal prec lebo pri stiahnutí linolea isiel spolu s linom.
Odpovedať
Profilova fotka
Alebo aspon hrubka panela keby bola?? na 6m modul sa robili predpinane PPD-cka s vyskou 190 mm, nepredpinane PZD-cka s vyskou 240 mm. Tak ci onak. odkryte omietku na priecke.. urobte tam "sondu" - vyberte jednu dve horne tehly, pozrite ci je panel priebezny.. ak hej, myslim ze nie je problem ju vybrat. ku koncu sociku bola prefabrikacia strasnym sposobom flakana. moze byt, ze chatu sa dostali nejake vyradene zo stavby alebo poskodene.. to jedine by mohlo byt nejaky teeeoreticky problem. Ak mate poblizku statika tak ho zavolajte.. kukne a povie vam rovno.. takto bez fotiek alebo nejakeho celkoveho pohladu na stavbu tazko.
Odpovedať
Foto skúsim nájsť a priložím :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?