Strop vysoky 260cm - o kolko mozem ist dolu so sadrokartonmi?

Zdravim vospolok, tahame tehly z platne a o par dni sa zacne chystat deka. V projekte mam svetlu vysku od podlahy po strop 260cm. (bez sadrokartonu). Chcem bodove svetla + som zvazoval rekuperaciu. Cize hore chcem dat sadrokarton. Otazka: kolko sa moze ist dole so sadrokartonom? (pre svetla staci ca 7cm - to by bola vyska 253cm). Zhotovitel rekuperacie pozaduje 15cm. (vyska by bola 245cm) Co by ste poradili? Je nevyhoda mat vysku na prizemi 253 resp 245cm oproti 260cm? Vdaka za kozdy nazor a konstgruktivnu radu. Vopred vdaka Na s
Odpovedať
Zalezi ake velke miestnosti mate a aki ste vysoki. My mame stropy 2,7m a pride mi to take optimum. Kolega mal dom so stropom 2,4m a v obyvacko-kuchyni (velka miestnost) to uz bolo pre mna pocitovo "stiesnene", ked som zodvihol ruky a dokazal sa dotknut stropu. Meriam 1,85cm.
Odpovedať
Norma je myslim min.2450mm.Ale v obyvacko-kuchyni nizky strop posobi dost stiesnene.V izbach ako spalna,detske to mozno ani nepostrehnes,ale vo velkej miestnosti to uz vizualne nebude vyzerat najlepsie.
Odpovedať
a nemozes dat jednu radu muriva naviac?
Odpovedať
@trojliter daj o jednu radu viac muriva a budeš mať možnosť korigovať buď dole izoláciou podlahy alebo aj znížením stropu. Ja mám 250cm a je to v pohode
Odpovedať
Určite pridaj o jednu radu muriva. My máme na prízemí 2,6m a na poschodí 2,4m. Dole je to akurát, ale poschodie pôsobí stiesnene + vzduch sa rýchlo vydýcha. Druhýkrát by som aj hore dala výšku 2,6m.
Odpovedať
Profilova fotka
Pod 2,6 urcite nechod.
Odpovedať
Ak dáš 15 cm na vzduchotechniku, takrataj ešte 5cm dole kôli konštrukcií plus sadros 1.5cm. ak nedáš jednu radu tehál naviac na vzduchotechniku zabudni.
Odpovedať
Svetlá výška ti musí ostať 260 čo,po montáži sdk.Nizsi strop je kobka....
Odpovedať
Profilova fotka
@trojliter zalezi aj od znacky rekuperacie ake ma prechodove boxy…pri mojej to viem zmestit do 15cm aj s profilami. Ale nejakych 20cm by som urcite nechal ako instalacnu medzeru.
Odpovedať
@trojliter Pod 2,6 nechodte, ak chcete SDK resp. rekuperaciu zdvihnite mury o jednu radu.
Odpovedať
mám SDK na 250 cm a je to úplne v pohode 🙂
Odpovedať
@trojliter 245 je urcite malo, cista vyska v izbe nech je 260.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@trojliter riesil som rovnaky problem. Projekt bez rekuperacia ale dat som ju tam dal. Este pokial sa tahali mury, dal som o jeden rad viac. Hruba vyska bola 3m. Zateplenie podlahy + poter + dlazba zobrali 25cm, znizeny strop 15cm. Cista vyska je 260cm a nelutujem, za ten jeden rad muriva naviac to stalo. Dvihnite stavbu o jeden rad aby ste neskor nelutovali.
Odpovedať
@epto A si s rekuperaciou spokojny? Ja ju mam nastudovanu iba teoreticky. Viem ze by ma mala stat cca 5000€ ak by som ju daval. Kolko stala teba ak to nieje tajne + daj tvoje skusenosti. (Kedze sa nam kvoli terajsim cenam navysuje rozpocet - uvazoval som nad vypustenim rekuperacie....)
Odpovedať
@trojliter mas na trojliter a nemas na jeden rad tehal a rekuperacku 😁 Rekuperacia 3 litre pre cistu plochu 144m
Odpovedať
@trojliter rekuperacia zatial nebezi, finisujem s pracami vo vnutri domu, tak som ju zatial nespustal. cenovo sa vies zmestit do 5k, aj do 3k, zavisi od typu. Tu na fore je dost prispevkov na tuto temu.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?