Strop v bungalove s povalou

Zdravím, Prosím poraďte ako by ste spravili takýto strop. Staviame bungalov, máme väzníkový krov, a chceme pod strechou vytvoriť povalu, úložný priestor. Máme vymurované 11 radov tehál (obvodové aj priečky), plus veniec 25 cm po obvode. Strop bude zo sadrokartonu. Ako umiestniť izoláciu stropu? Prvú vrstvu dám medzi krokvami, druhú zvykli dať pokiaľ viem nad krokvami. Ale ja by som potreboval druhu vrstvu dať pod krokvami, kvôli tej povale. Tam ale mám 30 cm medzeru. Ako umiestnim tu druhú vrstvu pod krokvami?
Odpovedať
zafukat a je vybavene
Odpovedať
ďakujem, a keď chcem dať vatu, ako by som to mal spraviť?
Odpovedať
@mdavid zavesit na spagat, ako to robia vsetci. Zhora dat iba surove dosky osetrene bochemitom, po vysuseni vzniknu potrebne medzery na odvetranie vaty nahor. Ziadne OSB dosky
Odpovedať
Profilova fotka
@mdavid A čo máte v projekte, ja by som to zateplil z hora, či to bude z hora alebo z dola stále bude potreba nejakú konštrukciu a ak to chcete robiť svojpomocne lepšie to bude z hora čiže zospodu len parozábrana konštrukcia na SDK a kartón. Potom medzi trámy izolácia na ňu z vrchnej strany rošt kolmo na stropné trámy izolácia a na konci záklop. Budeš síce musieť domurovať priečky ale zasa budeš mať vyššiu svetlú výšku v miestnostiach.
Odpovedať
@martosko domurovat priecky? @mdavid ak nie je dost miesta, treba na krokvy nadstavit rost zo stresnych lat, a na to dat dosky. vyska moze byt lubovolna, aj 20 cm
Odpovedať
@mdavid veď na CDčka stropu daj druhu vrstvu a je to. Medzi vrstvami izolacie bude vzduchova medzera. Nemáš väznikovu strechu, máš klasicku krokvovu konštrukciu (hambalok), tak je?
Odpovedať
@slavoslav ale ano, väzniky mam. A tie zavesy zvladnu take zatazenie? Este aj nejake lampy tam budu zavesene. Staci podla vas 2,5 m vysoky strop od podlahy?
Odpovedať
@mdavid 2,5 m v dome? panelaky maju 2,6. S izolaciou chod hore nad krokvy. Pod krokvami netreba nic
Odpovedať
@mdavid da sa to spocitat a aj zosilnit ak by to nahodou nestacilo. 250 je urcite malo, ale mne tam vychadza viac, samozrejme neviem aku vysku podlahy uvazujes.
Odpovedať
tak teraz mám 11 radov, čiže čistá výška je 275 cm. Plánujem 20cm podlahu (12 polystyren+6 poter+2 krytina), na sadrokarton 5 cm, potom zostane 250 cm. Aj ked dam o 5 cm menej polystyrenu to je este stale len 255 cm. Takže hovorite ze 250 je málo. Potom naozaj by bolo najlepsie asi domurovať ten jeden rad priecok a spravit ten rošt.
Odpovedať
@mdavid podves to smerom dole. Aj keď ja mám až 13 radov. ;-)
Odpovedať
Ok, tak sme sa rozhodli, ze v detskych izbach a spalni nechame 2,5 m, a v obyvacke a v kuchyni domurujeme jeden rad priecok aby sme navysili strop. Kolko cm mame pocitat na sadrokarton? Kolko zoberie z vysky?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@mdavid pod krokvami nemusi byt ziadna vata, vsetku izolaciu treba dat hore. Pridavat priecky je drahe. 11 radov tehal je standard, ja mam tiez a svetla vyska je 270. V podlahe 8 cm EPS
Odpovedať
Kolko cm mame pocitat na sadrokarton? Kolko zoberie z vysky?
Odpovedať
@mdavid cca 10cm
Odpovedať
@astley dakujem, je to dost...myslis od vrchnej hrany steny vsak?
Odpovedať
Profilova fotka
Ja som druhu vrstvu uložil pod krokvi na klasickú sadrokartonovú konštrukciu ale nie az v takom množstve ako ked sa dáva sádrokartón prichytil som to krokodílmi. Na konštrukciu som potom lepil parozabranu pomocou obojstrannej pásky a tmelu na to určeného. Nakoniec som na to urobil klasickú sádrokartón konštrukciu. Mam to tak prvý rok a zatial v podode.
Odpovedať
@mdavid áno ale všetko záleží od dĺžky závesov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?