Strop betonovy vs. ytong

Profilova fotka
Dobry den, Zaujimal by ma vas nazor a skusenosi ohladne stropu na bungalove. Rozhodujeme sa medzi betonovym (nosniky+tvarovky) a stropom od ytongu (tiez sa sklada). Ktory by ste odporucali co sa tyka tepelnoizolacnych vlastnosti, svojpomocnej vystavby, ceny. Podkrovie planujeme mat ako ulozny priestor. Dakujem
Odpovedať
@ivusik_pampusik odporucam betonovy, my mame premaco. Tepelnoizolacne vlastnosti neries, to poriesi izolacia ktoru kupis za rozdiel ceny medzi premacom a ytongom;-) samozrejme budes musiet doplatit ale min.vlna je lacna tak izoluj poriadne :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznačne betón.Ytong sú vyhodené peniaze.
Odpovedať
Profilova fotka
a vie niekto poradiť aký je rozdiel medzi betónovým stropným systémom Rector a Ferrobeton?
Odpovedať
@ivusik_pampusik tiež ideme dávať predpätý betónový strop tento rok, ak dobre viem, tak rozdiel je len v tom, že nosníky od Rectoru musíš podoprieť a predpätý sa nemusí podopierať do 6m.
Odpovedať
@ivusik_pampusik Ferrobeton nemusi mat nutne nadbetonaz. Cize iba poukladate a betonom sa iba spary vyplnia, nie cela plocha.
Odpovedať
Profilova fotka
A oplati sa donho zainvestovat ci radsej zvolit lacnejsi rector? Alebo nejaky iny druh?
Odpovedať
Profilova fotka
@ivusik_pampusik Dobrý deň, Rozhodne Ytongový strop má lepšie tepelno-izolačné vlastnosti, je to dané vloženými pórobetónovými vložkami. S pozdravom technická podpora Ytong
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?