Stresna fokia polozena na dlazkovicu

Ahojte, v dome mame priznany tramovy strop s drevenym zaklopop z dlazkovice. Ideme nan robit anhydritovy poter s tym ze priamo na dlazkovicu sa poklada systemova doska. Zostala mi ale nejaka stresna folia, ktoru by som chcel pouzit ako poistnu v pripade ze by niekde anhydrit zatiekol, tak aby sa nedostal priamo do styku s drevom. Otazka je nozem ju otocit vodeodolnou vrstvou smerom nahor? Nebude sa nejak hromadit vlhkost medzi systemovou doskou a foliou, ktora prejde cez paropriepustnu vrstvu stresnej folie? Dakujem za rady
Odpovedať
@jan45 vies poradit prosim ta?
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko strešné fólie nie sú izolácie proti vode, sú kontaktné, tie majú menšiu priepustnosť a nekontaktné, tie sú po navlhčení priepustné. Anhydrid pokladám v tomto prípade za nie vhodné riešenie, priehyb stropu môže spôsobiť praskanie. Suchá podlahovka by možno bola vhodnejšia, ale treba to posúdiť v projekte.
Odpovedať
@jan45 je to len pre pripad zatecenia, aby sa nedostalo do priameho styku s drevom. V projekte mame anhydrit, drevene tramy na ktorych stoji druhe podlazie maju rozmer 22x32 cm s tym, ze na druhom podlazi su sadrokartonove priecky, takze to nejak extra zatazene nebude, takze by ku prehybaniu nemuselo dochadzat.
Odpovedať
Profilova fotka
@feriicko ak je to fólia nekontaktná tak vlhkosť zo sadry pretečie na dosky , treba pod ňu dať aspoň maliarsku fóliu na zakrývanie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?