Stlpy pod balkonom

Ahojte... Som chlap co sa v stavebnictve pohybuje od 15-tich rokov. Teraz mam 47. Co-to som si uz na stavbach preskakal. Vystudoval som stavebnu priemyslovku + cca 4 semestre vysokej. Nepovazujem sa za cloveka, ktory vie o stavebnictvoe vsetko, prave naopak, este stale sa rad priucim. Momentalne realizujem stavbu RD, kde mam vyhotovit betonove stlpy pod konzolu balkona. Stlpy priemeru 300 mm na vysku cca 3,5m. Dnes vecer som mal telefonat od p. architektky, ktora mi oznamila, ze vystuz, do spominanych stlpov mam pred beonazou namacat do cementoveho poteru, aby sa lepsie spojila s betonom. Moja reakcia bola. Cca 30 min. smiech... Neviem, asi som toho este malo preskakal, ale pripada mi to ako cisty nezmysel. Skusi sa mi ku tomu vyjadrit niekto, kto tomu rozumie viac ako ja, alebo spominana p. architrktka?
Odpovedať
Prečo si sa potom 30 min. smial, keď to nevieš zdôvodniť? Tomu zas nerozumiem ja... a to žijem na tomto svete od svojich 0 rokov a teraz mám 45 :).
Odpovedať
Nie som stavbar ale pride mi to ako cista blbost. To potom vsade aj do platne aj do zakladov treba namacat ??? Asi nove postupy. Uz si stary asi nerozumies novym technologiam :-D :-D :-D
Odpovedať
Profilova fotka
ak je to na pilieroch, už to nie je balkón, ak to má rozmer 30cm pri v.3,5m nepotrebuje to výztuž, a stavebná oceľ sa necháva zhrdzavieť pre lepšie spojenie betónom. K náterusa nevyjadrujem, ale si myslím, že architekti by nemali robiť stavebné projekty, alebo si doplniť vzdelanie. Robím s vodou(projektujem) 50 rokov a nemôžem sa pod projekt podpísať, lebo som študoval pozemné stavby.
Odpovedať
:-D asi paní architektka někde viděla špinavý roxor od betonu vytazeny nez zatuhnul a tak si vydedukovala že to tak mají připravené. je to samozřejmě blbost.
Odpovedať
Profilova fotka
Tiež mi to príde trošku zvláštne. Aj si s ňou nejako viac komunikoval ohľadom toho, že z kade má takúto vec, že by si to mal urobiť?
Odpovedať
No ak ju platíš od hodiny, tak ťa ten smiech vyjde ešte draho :-)
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto naozaj stoji na zamyslenie, kde sa takato rada zrodila a kam s nou smerovala :)
Odpovedať
Profilova fotka
Keď podoprieš balkón, tak to môže byť horšie ako lepšie. Pôvodný balkón by mal mať výstuž navrchu, podopretím sa zmení statická schéma - a výstuž by mala byť naspodku dosky. jan45 má pravdu. Výstuž sa pred betonážou čistí, len keď je zašpinená od nejakých olejov (odformovací, nafta,...). Hrdza je najlepšie pojivo.
Odpovedať
Profilova fotka
tak toto ja naozaj zaujimave ale podla mna dost velky nezmysel
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?