Stačí mi dať do stropu Knauf Insulation Classic 042?

Profilova fotka
Stačí mi do stropu: Knauf Insulation Classic 042 ? Chcem tam dať 25 cm, tým pádom tam bude R=6. Stačí to?? Viem , že sú aj lepšie varianty s lepším tep. odporom, ale toto som uvidel za skvelú cenu, neviem-neviem sa rozhodnúť. Cena za hrúbku 250-ky vychádza za 3.80 eur/m2. Poraďte mi, prosím. ďakujem
Odpovedať
Je to málo, treba dať viac s lepším tepelným odporom. Záleží ale aj na tom, čo máte na ostatných miestach.
Odpovedať
Profilova fotka
Je to lepsie ako nic, ale snaz sa dostat R=10. Dobre je pouzit 2 vrstvy. Ja som pouzil nobasil MPN200+ Classic 039 200mm.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Aj ja riešim tepelnu izolaciu podkrovia.............tiež pozeram na Knauf classic 042........niedermayer kde si zohnal taku dobru cenu?? poraď, ďakujem :-)
Odpovedať
tiez sme uvazovali nad classic042 (3 roky dozadu), vtedy nam priamo v knaufe povedali, ze to radsej nech ani nedavame, ze to je pre slaby madarsky trh urcene. tak sme dali 040. za to 1,- euro na m2 uspory nam to nestalo.
Odpovedať
Profilova fotka
pod 50cm by som nesiel + malo kto mysli na to, ze medzi izolaciou ma drevo napriklad krokvy, ktore R izolacie zhorsuju ;-)
Odpovedať
hej, aj ja chcem taku cenu.
Odpovedať
a je lepší knauf alebo isover? počul som aj o zn. ursa, ja idem dávať tiež na strop 32 cm, len neviem od koho. Knauf vychádza lacnejšie ako isover, o tej urse nemám žiadne info.
Odpovedať
Profilova fotka
@lencis88 V maďarsku maju takú cenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Hrubka izolacie nie je vsetko. Uz Classic 040 po case vyrazne sadne a zmensi svoju hrubku. Ta Classic 042 je este lahsia, takze z 25cm mozte mat za par mesiacov 20cm izolacie. Ja osobne preferujem riesenie Unifit 037 alebo 035. Su drahsie, ale staci chytit tieto izolacie do ruky a hned je rozdiel v kvalite jasny.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme davali 2 x 180 Knauf Insulation Classic 042
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?