Spajane CW profilov na samonosny strop

Zdravim, potrebujem robit samonosny strop v starsom dome kde chcem pouzit UW a CW profily 100 knauf. Moja otazka ale je, ci mozem CW spajat z dvoch kusov ak nezozeniem 4m kusy kedze sirka miestnosti je 3,7m. Podla navodu by som ich spojil 1m kusom UW ale nikde v navodoch na samonosne stropy sa neuvadza ci sa mozu pouzit spajane cw. dakujem
Odpovedať
@petrik75 profily CW a UW sa nepouzivaju na stropy, ale na steny. Na stropy su urcene profily CD a UD. Dajte to spravit niekomu, kto vie, co robi.
Odpovedať
tiez som si to myslel, ale skuste si dat napr. do googlu samonosny strop D131 ;-)
Odpovedať
@petrik75 ja si to nemyslim... W stena D strop http://m.beba-eshop.sk/c/zateplenie/s...
Odpovedať
@megdesign knauf si mysli nieco ine :-) sorry http://www.knauf.cz/file/1636-d13-sam...
Odpovedať
@petrik75 je to jedine od Knaufu.. Viac by som veril D profilom. Neperforovanym, ako W profilom. Ale ked to unesu a maju na to navody... Zozeniete asi len 3m dlhe profily. D sa spajaju metrovym kusom. Podla tohto by metrovy kus mal stacit aj na W profily.
Odpovedať
nic v zlom, ale poprosim este o nazor niekoho kto sa o takejto moznosti nedozvedel len v tomto vlakne...dakujem
Odpovedať
@petrik75 jasne v pohodke. Preco nezavolas do Knaufu a nespytas sa priamo vynalezcu tohoto super riesenia samonosneho stropu priamo? http://www.knauf.cz/hot-line
Odpovedať
@petrik75 stavebniny ti to na objednávku dodajú, ja som potreboval 5m a do týždňa mi ich doviezli na stavbu. Hľadaj stavebniny, ktoré majú celý sortiment suchej výstavby, majú s výrobcami lepšie dohody. Nechcem ti radiť spájať, aj keď si myslím, že by to mohlo fungovať ale tiež som to nikde nevidel. @megdesign o čom nepočul, to neexistuje :-)
Odpovedať
si tu novy, tak vitaj v klube... zalozil si si temu, ale skor ako si ju zalozil, mal si vyhladat ci uz niekto nieco podobne neriesil... napr toto: http://www.modrastrecha.sk/forum/stro...
Odpovedať
@slavoslav hlavne ze ty si mudry ako Jerevan. :-) Este ze ta tu mame.
Odpovedať
@megdesign všakže ? Ale rád poradím :-D
Odpovedať
@petrik75 CW na samonostny strop sa nesmu spajat, ale osobne som nemal vobec problem zohnat 4m kusy. @megdesign niekedy je lepsie mlcat, len sa strapnujes.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
nepoznám detaily, ale prečo by sa profily nemohli spájať? nie sú namáhané na vzper ako pri priečkach , majú sa striedať spoje a keby to urobil aj hne´d laicky a všetky spoje by boli v jednej rovine aj bez spojok, , sú to dva stropy vedľa seba, nehovorme o dilatácii a iných detailoch .
Odpovedať
@jan45 bolo mi to povedane technikom z Knauf... nemal som potrebu to nejako spochybnovat, zda sa mi logicke, ze takto preruseny "nosnik" z 0.6mm plechu to musi v priehybe oslabit.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan a to sa u nás nepoužíva 9 mm sdk doska, resp predáva za cenu 12 mm, ale to už je o inom. ten "priehyb" je zložitejší, je tam bod, kde pri spojitom nosníku je nulový moment, tam sa dá umiestniť spojka
Odpovedať
@jan45 argument o hrubke dosky som nepochopil...ja som pouzil 15mm dosky kvoli dodrzaniu protipoziarnej odolnosti. Mozno mate pravdu, ze v tom bode by bolo mozne spoj umiestnit, nevyznam sa v tom, ale aj tak je zbytocne to komplikovat, kedze nie je problem objednat aj 4m CW profily.
Odpovedať
@gashtaan @jan45 @slavoslav veľmi pekne ďakujem za konštruktívnu debatu páni! a ospravedlňujem sa, že som založil nové vlákno, to predchádzajúce som čítal ale nebola tam debata o spájaní, preto som založil nové, ospravedlňujem sa ;-)
Odpovedať
@petrik75 podla mna bolo spravne zalozit novu temu o nadpajani, skor to niekto dohlada ak ho bude konkretne toto zaujimat. BTW, nie len Knauf ma specifikacie na samonostne stropy, Rigips ich uvadza pod kodmi 4.12.x. Z mojich skusenosti ale Rigips odmieta davat akekolvek konzultacie, otazky odbiju odpovedou, ze si treba zaplatit u nich skolenie. http://www.rigips.cz/files/standardni... http://www.rigips.cz/files/standardni... ...a podobne. Darmo, stranky stavebnin Beba nie su absolutna studnica vedomosti :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan to bolo odbočenie a RD je jeden požiarny úsek, nerieši sa tam požiarna odolnosť
Odpovedať
@jan45 no ja som poziarnu odolnost teda riesil, neviem preco by sa nemala riesit... ved to je aj moja ochrana.
Odpovedať
@gashtaan lebo požiarna ochrana funguje len do doby kedy stihne človek utiecť z horiacej budovy a tá sa následne môže zrútiť:-) Rigips sa snaží aby to robili preškolené osoby, čo je podľa mňa správne, je potom menej mýtov o praskajúcich stropoch čo im neopodstatnene kazí predaje, je to úplne logické.
Odpovedať
@slavoslav ved ja netvrdim nic ine, ja som sa snazil dosiahnut poziarnu odolnost REI 30, nehovorim, ze ten strop nikdy neprehori... samonosny strop je obzvlast haklivy na zbortenie pri poziari, nezanedbaval by som to. V Knauf mi boli ochotni vypocitat hrubky a rozostupy profilov nestandardnych rozpati pri zachovani poziarnej odolnosti, bol u mna dokonca technik, s ktorym som to konzultoval. V Rigips ma poslali rovno do pecka bez nejakej debaty :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?