Skladba stropu v bungalove, podbitie trámov s osb doskou?

Ahojte. Chcel by som podbiť strop osb doskami a podlepiť paro-nepriepustnou fóliou. Následne nad to nafúkať celulózu. Je to v poriadku? Je to zbytočne predražené? Aký druh a hrúbku osb dosky použiť? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Lukáš, postup je správny. Na podbitie odporúčam 15 mm OSB dosku. Má dostatočnú pevnosť a je v prijateľnej cene. Parozábranu je vhodné dať priamo na dosku sponkami, spoje prelepiť a nalepiť na steny cca 10 cm nadol. My to robíme tiež tak, že funkciu parozábrany plní OSB doska. Vtedy prelepujeme spoje na doske lep. páskou a okraje na obvodovú stenu prilepíme lepiacim tmelom. Ak je tam veľká škára, dáme tam pás parozábrany. Treba použiť kvalitný lepiaci materiál, napr. od fy.pro clima. Jednoduchšie je použitie OSB dosiek s perodrážkou a do spojov dávať lepiaci tmel. (manipulácia s doskami je jednoduchšia). Veľa zdaru želá Miro
Odpovedať
@miromirsk je mozno to spravit tak..ze OSB dosky dam po celom strope... Dotoho dorim priecky.. dam foliu do miestnosti, zahnem a prilepim na stenu... A potom spravim omietky po prilepenu foliu?
Odpovedať
@miromirsk Plánujem to spraviť s 15mm osb a ešte plus folia zospodu. Egerka by mala plniť funkciu parobrzdy alebo sa mýlim? Na spoje mám pásku od známeho. A o stenu to ide tmelom, ten mám tiež od neho, ešte som to neštudoval.
Odpovedať
Profilova fotka
Lukáš, najlepšie bude, ak to bude utesnené iba na obvodové a nosné steny. Ponad priečky nech to prechádza bez prerušenia. Tak je to najlepšie a aj najjednoduchšie. Pásky aj tmel musia byť spoľahlivé, aby vydržali dlhé roky...
Odpovedať
@miromirsk_na nenosnych priečkach chýba jeden rad domurovat, kôli osadeniu osb-cky a rozvodov rekuperacie.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?