Skladba dreveného stropu

Máme v pláne robiť drevený strop a máme viacero alternatív jeho skladby. 1. drevený záklop + kročajová izolácia + dve vrstvy OSB dosiek + veľkometrážny koberec 2. drevený záklop + kročajová izolácia + jedna vrstva OSB dosky + drevená podlaha 3. drevený záklop + drevený rošt + kročajová izolácia + drevená podlaha 4. drevený záklop + drevený rost + jedna vrstva OSB dosky + veľkometrážny koberec V podkroví bude iba otvorený priestor s pracovňou/herňou a v druhej časti odkladací priestor. Ktorú alternatívu by ste odporúčali?
Odpovedať
No co nic?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@badboymm chcem sa opytat ako si to nakoniec ukoncil tuto fazu stropu? Ja by som chcela vediet ake mas rozmery tramov a ten tatranský si aky daval - rozmer? dakujem
Odpovedať
Ahoj môžem sa spytat ake su rozmery hranolov, ako ste ich dali do steny, su vmurované?
Odpovedať
@badboymm Ahoj. Tam, kde bude pouze odkládací prostor se ani nic nemusí dávat. Pokud ty palubky jsou dostatečně nosné, tak stačí nějaká krytina. Ta pracovna ( herna ) bych použil alternativu č.1, nebo č.2. Podle toho, jaký chceš mít finální povrch. ( Kročejová izolace v roštu ? To je přeci blbost ) :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@badboymm Veľmi pekné. A milé. Aj ja som pôvodne chcel takto "natiahnuť" dovrchu detskú izbu v našom novom bungalove s tým, že dole by bola denná časť (teda na hranie) a hore by boli nejaké "pelíšky" pre detváky... Ale potom som to z ekonomických dôvodov vzdal. Pokiaľ sa bavíme o strope, záklope a pochôdznej časti na mezonete tej detskej izby naspodu, tak pokojne môžeš použiť aj variant č.2. Predpokladám, že tam budeš mať normálne zateplené podkrovie medzi krokvami. Ale až budeš riešiť ostatné časti domu, kde nad izbami nebude obytná podkrovná časť, predpokladám, že budeš zatepľovat už samotný drevený strop a povalu nebudeš zatepľovať medzi krokvami. Tu by som si dovolil upozorniť, že do takýchto stropov sa dnes už dáva minimálne 40 cm minerálnej vlny a na záklop by nemala v žiadnom prípade ísť OSB doska, pretože táto v princípe funguje ako parobrzda, ktorá by Ti znehodnotila tepelnú izoláciu. Minerálne vlna sa musí permanentne odvetrávať... ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?