SDK strop bez UD profilu

Pekný deň prajem. Čítal som tu na forách vo viacerých príspevkoch, že UD profil, ktorý sa k SDK podhľadu montuje na stenu nie je potrebné namontovať, dokonca to má v príručkách aj KNAUF a RIGIPS. Prerábam starśí rodinný dom, ktorý je postavený z plných pálených tehál, a na niektorých stenách sa musela obiť omietka. Tehly nie sú úplne zarovna, tým pádom by som UD profil dosť ťažko montoval na stenu a kvôli počasiu sa už teraz nechcem pustiť do omietok. Chcem sa týmto opýtať, aké máte skúsenosti s SDK podhľadom kde chýba namontovaný UD profil na stene? Nie je tam väčšia šanca na praskliny a pod.? Alebo ako by som to mohol vyriešiť, aby tam ten UD profil bol namontovaný? Ďakujem vám za rady.
Odpovedať
@manytx nemusis pouzit UD profily, len si daj pozor na dodrzanie minimalneho odstupu krajnych CD profilov od steny.
Odpovedať
Takže SDK strop bude na 100 percent fungovať bez chýb aj bez toho UD profilu?
Odpovedať
Super, dvojity rost som aj mal povodne v plane urobit, len som si nebol isty tym ud-ckom, pretoze kazdy moj znami, kto pracuje s SDK mi tvrdil, ze ud-cka musim pouzit, ze to je blbost bez toho robit konstrukciu. A ked do ud profilu zasuniem cd profil, treba ho tam aj priskrutkovat alebo len volne?
Odpovedať
@manytx ak je UD naskrutkovane v stene, CD v druhej väzbe sa doň len zasúva. Osobne by som ale bez UD konštrukciu na SDK nerobil.
Odpovedať
Prave o to mi slo, ze sice knauf aj rigips to maju v priruckach, ze ud sa nemusi pouzit, ale chcel som vediet skusenosti tych, ktori to tak robili. Ci neurobim tym nejake riziko, ze to vynecham.
Odpovedať
@manytx robil som si sam sdk a to opodstatnenie UD som tam videl, skus si spravit jednu mensiu miestnost bez a sam pochopis ze ich tam jednoducho je treba.
Odpovedať
Robil som uz v jednom panelakovom byte sdk podhlad, a tam sa ud profily pouzily. V kazdom pripade sa mi experimentovat nechce, takze ich asi radsej pouzijem. Popripade by som uvital este nejake postrehy. Dakujem.
Odpovedať
@manytx však napíš do rigipsu. Ja som tiež riešil nejaké veci tak som písal im, lebo tu nie vždy poradia dobre. Ja nevidím problém, keď ho tam nedáš. Zo začiatku bude rošt možno menej stabilný ale keď dáš sdk tak to bude ok. Do ud nemusíš aj tak skrutkovat sdk, ale dáš prvé CD 10cm od steny a do nich. Ud není také dôležité, ale horšia robota bez neho. S rigipsu mi písali niečo také , že ud je len pomocná konštrukcia už si nepamätám presné znenie
Odpovedať
Chcem napisat aj do rigipsu a knauf, ale najskor som chcel vediet nejake prakticke skusenosti majstrov, ktory uz dlhodobo montuju sdk a mozno sa stalo, ze niekto to uz robil aj bez ud-cka.
Odpovedať
@manytx aké veľké škáry budu potom pri styku SDK a omietky?
Odpovedať
UD je len pomocná konštrukcia,bez neho uplne bez problemou.Obzvlášt na krížovom rošte zbytočná robota.Niekolko desiatok domov aj po 15tich rokoch úplne bez problémou.Do UD by si nemal SDK skrutkovať,tak si to vyhodnoť sam.Menšie miestnosti,kde memusíš CD nadpájať a krížový rošt by bol zbytočný,tak tu može mať UD výhodu,ale len z časoveho hladiska.aj to stačí potom iba na protilahlých stranách.
Odpovedať
@petinko1982 No skary budu take velke, ake su predpisane.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@vivan jedna miestnost ma cca 3x3m, tri miestnosti maju cca 4x4m, jedna ma 8x4m a jedna chodba cca 8x1,5m
Odpovedať
@manytx čo si chcel povedať s velkosťami miestností? Čítaj pozornejšie ...kde nemusíš CD nadpájať... to znamená,že menší rozmer miestnosti bude menší alebo taký istý ako je dlžka CD.
Odpovedať
@vivan Nepochopil som. Myslel som, ze to zalezi aj od toho, ake su velke miestnosti
Odpovedať
Mal by som ešte jednu otázku. Takéto zloženie stropu (zdola nahor) parozábrana, sklena vata, paropriepustná fólia, kovová sieťka, záklop? Jedná sa mi o tú sieťku, chcem ju použiť proti myšiam, aby mi nevošli do izolácie. Dá sa to? Je to reálne tam dať tú sieťku? Ďakujem.
Odpovedať
Neviem kade sa Ti tam ma tá myš dostať ak z podkrovia tak najprv treba obit strop specialnou kovovou sieťkou /je hrubsia ako klasická oceľová sieť/ potom izolácia,parozábrana a potom SKD.Neviem načo chceš dávať paropriepustnú fóliu nad SKD nemá to logiku.
Odpovedať
@tigi2508 No myš jedine z povaly. Paropriepustnú fóliu chcem kvôli tomu aby sa mi spomedzi záklopu nesypal prach di izolácie. A aká je tá kovová sieť? Pretože hľadám na nete a nič rozumné neviem nájsť. Ďakujem.
Odpovedať
Takže mi nikto nevie odporučiť, čo by som mohol použiť proti myšiam?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?