Sadrokartónový verzus keramický strop - tepelná izolácia

Profilova fotka
Ahojte, na bungalov rozmyslame ci dat keramicky strop alebo podveseny SDK ako v projekte. viac ludi si tu zmenilo sadrokarton na keramiku . to je sice fajn z praktickeho hladiska (lepsie pochodzne podkrovie) ale ako ste potom riesili tepelnu izolaciu stropu? Nie som v tomto odbore vzdelany, ale je rozdiel 30cm nobasil pri SDK a v podstate beton, teda keramicky strop. napada ma toto: - zaizolujete strechu - na strop z vrchu este polystyren a na to poter+podlaha pri prvej moznosti sa viac-menej vykuruje aj podkrovie, co je zbytocne ak je neobyvatelne a pri druhej je predsa len divne, ze hrubka stropu je napr. 40cm... nebavme sa o cene. myslim, ze vo vysledku to az taky rozdiel nebude (material+praca). vdaka
Odpovedať
Profilova fotka
Vo výsledku to bude veľký cenový rozdiel.Ja skôr nechápem načo je na bungalove pochôdzny strop.
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros lacnejší bude SDK? dá s to cca porovnať? keď mi to bude robiť partia. napr. SDK bude 60%keramiky? a k tomu podkroviu. chceli by sme tam aspoň miesto na bordel. Prípadne časom miestnosti?
Odpovedať
@dorwin ak planujes zobytnit podkrovie tak keramika, ak bude sluzit len na bordel tak OSB dosky podne 40tka izolaia+parozabrana a sadros...tak to mame my a je to super :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?