Sadrokartónový strop

Dáva sa sadrokartónový strop s bodovkami na celú miestnosť? Chcem to do obývačky ;-) Poraďte mi.
Odpovedať
1
2
mozes si dat ako len chces.... :)
Odpovedať
Ja by som chcela nejaký atypický tvar, nejaké S - ko alebo niečo podobné. Ale manžel povedal, že nevie ako urobí obliny :-D .
Odpovedať
@ivetka1975 zo sadrokartonu sa da vymysliet hocico, aj S-ko.
Odpovedať
@misko81 pravda veru... čo len chceš.
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetka1975 Obycajny sadrokartonovy strop je sice OK, ale je nudny a okukany. Urcite rozmyslaj nad nejakym jednoduchsim atypom, najlepsie s RGB LED podsvietenim, miestnost bude urcite zaujimavejsia. Vsak kuk tu pre inspiraciu na nejake nase kartonove roboty.
Odpovedať
@ivetka1975 nie da sa dat aj pomenšie napriklad pas z bodovymi svetlami
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetka1975 pozri si nick montazsadrokartonu
Odpovedať
Profilova fotka
@ivetka1975 bodovky v sadrokartove sa standardne pouzivaju ako doplnkove osvetlenie na vytvorenie atmosfery. Urcite by nemalo plnit funkciu denneho svetla. Preto si myslim, ze cim menej ( a ucelne) tym lepsie.
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 Preco si myslis, ze sa bodovky v sadrokartone pouzivaju iba ako doplnkove osvetlenie?
Odpovedať
Profilova fotka
@zunastudio Lebo neposkytuju dostatocne svetlo. Teraz nemyslim na miestnosti ako chodba, kupelna alebo WC. Obyvacka si vyzaduje 2 druhy osvetlenia, a to jedno, ktore plni funkciu denneho svetla (nejake stropne svietidlo), a potom doplnkove na vytvorenie atmosfery. To doplnkove mozu byt bodovky v sadrokartone, ale nejake bodove svetla na konzole a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@mom3 S uctou si dovolim si nezdielat tento nazor... Ak sa pouziju bodovky so spravnou svietivostou, daju sa uplne normalne pouzit ako primarny a aj dostacujuci zdroj svetla aj vo velkej miestnosti. Kto profesionalne pracuje so sadrokartonmi, iste mi da za pravdu. Druha vec je vytvorit naladu a imidz v priestore, ale su zase zalezitosti z ineho sudka...
Odpovedať
Profilova fotka
@zunastudio Vyraz bodovky sam osebe naznacuje, ze osvecuje jeden bod, a teda jeho ucelom je nieco zvyraznit. Na primarne osvetlenie by sa malo pouzit difuzne svetlo. To, co robia bezne sadrokartonisti je v tomto pripade v podstate jedno, lebo oni riesia hlavne sadrokarton a nie svetlo. :-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@ivetka1975 Moznosti je vela a zalezi od vkusu. Ak si to date niekomu spravit, mozte vymysliet cokolvek. Ak to bude robit manzel sam, isiel by som do niecoho jednoduchsieho. Viem o peknych rieseniach, ktore zvladne aj domaci kutil. Vela krat je v jednoduchosti krasa. V galerii mame vela roznych aj mensich dekoracnych stropov. K v hodnemu osvetlenia su tu zase profesionaly ako @Ramoon.
Odpovedať
@olusska veľmi pekn
Odpovedať
@ivetka1975 veľmi pekné!! ;-)
Odpovedať
@montazsadrokartonu mozem sa opytat kolko berietebezne za m2 rovneho sadrokatonu - az po malovku? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@mrdos Ako som uz pisal inde, cenove ponuky robime len na zaklade obhliadky a osobneho stretnutia. Ceny davame vzdy na komplet realizacie, Vzhladom na vysoku uspesnost nasich cenovych ponuk verim, ze mame velmi dobre ceny.
Odpovedať
chcem sa spýtat kolko cca bodoviek zvyknete dávat na takú miestnost 19m2 3.7x5,1 m?
Odpovedať
@venco to zalezi od toho, ci maju byt hlavnym zdrojom svetla alebo len ako doplnok k nejakemu centralnemu osvetleniu
Odpovedať
@cubicomp áno hlavný zdroj svetla
Odpovedať
Dobry den.Chcel by som touto cestou poprosit profikov o radu a pomoc pri sadrkartonovom strope.myslim a dovolim si tvrdit ze to zvladnem svojpomocne,nie je mi vsak jasne ako ,kedy a akym sposobom sa dava na strop teda konstrukciu folia a izolacia,dodrziavanie rozostupov ,ako sa tmelia silikonuju okraje.jedna sa o znizovanie stropu .miakvy strop. nieaky link na manual by bol idealny. Dakujem za pozitinny ohlas!!
Odpovedať
Profilova fotka
@venco zalezi akych bodoviek LED alebo halogen? aky vykon ? halogeny su napr 12V 20W,35W,50W potom su ECOserie kde napr 35W svieti ako 50W klasicky.
Odpovedať
@ramoon ja jedine ledky tie halogény sú dost neúsporné
Odpovedať
Profilova fotka
@venco no len si treba porovnat navratnost vstupnych investicii pri rovnakej svietivosti. Teraz som pisal prispevok tu http://www.modrastrecha.sk/forum/osve...
Odpovedať
@ramoon hej , vdaka, no okolo tých 10 som rátal , čo sa týka návratnosti ja som človek že radšej prižmúrim oko raz pri kúpe tovaru ,ako by som mal prižmurovat oko každý mesiac pri platbe elektriny
Odpovedať
len poznamka k bodovkam, pred kupou nepozerajte len na dizajn a ine ale aj na tie spony/drziaky niektore su dost silne a lahko sa moze stat ze poskodite sdk ktory sa sice opravit da no aj tak,preco robi 1 vec 2x ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@creator poskodenie moze nastat len pri demontazi svietidla ato pri vymene ziarovky ostava v SDK. Treba ale davat pozor pri vybere LED pretoze niektore tam nieje mozne dat koli tym strunkam.
Odpovedať
@ramoon hovorim z vlastnej skusenosti,ziadne gu10 ziarovky ja nemam..smd chip u mna prevlada tzn odide led menim cele svietidlo ;-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?