Sadrokartonový strop a zvuková izolácia bez vaty

Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom rekonštrukcie dvojpodlažného rodinného domu. Strechu máme už zaizolovanú nadkrokvovou izoláciou Thermano v hrúbke 11cm a medzi krokvy chcem dať ešte fúkanú celulózovú izoláciu v hrúbke 20cm. Teraz je ale otázne, či dať na sadrokartonový strop ďalšiu izoláciu, ktorá bude slúžiť len ako zvuková izolácia alebo je to zbytočné? Alebo dať viac vrstiev sadrokartónu? Chcel by som totiž miestnosti, čo najviac zvukovo oddeliť(medzi izbami je 15cm priečka a spáľňa od ostatných izieb je oddelená 20cm priečkou). Ďakujem 🙂
Odpovedať
@chamuel Treba si to nakresliť v reze a identifikovať potenciálne zvukové mosty. Taktiež hrúbky priečok ako údaj nestačia. Rozdiel je v hmotnosti materiálu, od toho sa odvíja zvuková pohltivosť.
Odpovedať
Mám tam dve situácie stena- súbežne a kolmo s krokvami. Takto to je už vymurované ako v obrázku, murivo od krokvy vzdialené tak max 2cm. Teraz rozmyslam teda, ako čo najlepšie oddizolovať ten zvuk, či tá vata je tam nutná ale nejaké zvukovo pohlcujúce dosky. Chcel by som dať zapustené led svetlá to sa zase bojím či tam môžem dať keď je vidieť ze majú chladič a bola by tam aj vata okolo nich.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?