Sadrokarton + cementove lepidlo ?

Zdravim, do kupelne, wc, a tech miesnosti chcem dat sadrokartonovy strop ale ked uz steny taham sietka, lepidlo, omietka/obklad - tak ma napadlo ci ked spravim strop zo sadrok. nemozem ho natiahnut tiez rovno do sietky lepidla a na to fasadna omietky (biela) ? Samoizreme penetracia a vsetko tak ako ma byt aby to drzalo..
Odpovedať
Áno, je to možné, dať na sadrokartón lepidlo, sieťku, penetrák a na to fasádnu resp. interiérovú omietku.
Odpovedať
Profilova fotka
@jolaus100 a co tak dat radsej na stenu sadru?
Odpovedať
@jolaus100 ja to tak mám nechcel som hladký sádrokartón a tak som dal drsnú omietku
Odpovedať
@jblaze uz je lepidlo.. a teraz ideme robit sadrokarton na strop @jumt co sa tyka sadrokartonu este len idem robit a aj trocha prestudovat, zbezne viem ze spoje sa prelepuju nejako paskou a potom sadruju brusia (ak to ide klasicky sadrou) tie spoje ak si robil lepidlom nerisis jednoducho to prekryje sietka a lepidlo je to ok ?
Odpovedať
@jolaus100 - spoje v prvej fáze vyplniť lepidlom a po zaschnutí klasicky osieťkovať.
Odpovedať
@roman_x super vdaka
Odpovedať
@jolaus100 este sa opytam, mam v kupeni napr. este taky mazemer ze 2 steny spojene v rohu budu oblozene obkladom a druhe 2 protilahle budu iba omietka - ako ten sadrokarton robit -strop v prvom kroku iba do lepidla, potom dolepit obklad (dorovnat k stropu) a nasledne potahat omietky ?
Odpovedať
@roman_x este sa opytam, mam v kupeni napr. este taky mazemer ze 2 steny spojene v rohu budu oblozene obkladom a druhe 2 protilahle budu iba omietka - ako ten sadrokarton robit -strop v prvom kroku iba do lepidla, potom dolepit obklad (dorovnat k stropu) a nasledne potahat omietky ?
Odpovedať
@jolaus100 Ja som spoje robil najskôr lepidlom. Len keď sa robia spoje lepidlom tak sa tam musí spraviť akoby V spoj a mierna medzera aby sa lepidlo to lepidlo poriadne spojilo a potom lepidlo+sieťka a omietka. Mám to takto 8r a spoje mi nepraskli. Odporučil mi to majster od nás že to takto robí dlhé roky.
Odpovedať
@jumt cize nedavam SDK natesno ale s povedzme 1m medzerou a este k tomu je SDK v tom mieste zrezany do sikma ? OK a este by ma zaujimalo nahodim ho k stene ktora je osietkovana v lepidie s dilatacnou medzerou ako ma byt tu vytmelim nejakym tmelom (mozebyt silikon? Akril praska) a potom pouzit v mieste kontaktu strop stena rohovnik klasikcy sietka plast ? Alebo radsej tie sadrokartonarske pasky na toto miesto kontakru strop-stena ale meisto tej sadry lepit to cem. lepidlom ?? Diky
Odpovedať
@jolaus100 Ja som si nechal medzeru 2-4mm ako sa podaril nahodiť sádroš a potom nožíkom spravil šikminy. Ja som kraj dáko neriešil dal som omietku a kraj som obišiel bielym silikónom ktorý mi ostal z kúpelne ale pri krajoch mám praskliny.
Odpovedať
Dobrý deň,viete mi niekto poradiť,čo je lepšie dávať na rohy sadrokartonu či akrylom to mame zatriet,alebo papierovou páskou,lebo som počula,že akryl začne praskať.Mate niekto skúsenosť? Ďakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@anicka280786 ked uz aryl zacne praskat, tak niekde je nieco velmi zle spravene
Odpovedať
@jblaze ze keď sa to premaluje tak potom začne praskať som počula,je to pravda?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?