ROvnaka vyska betonu (5cm) nad stropom - ako na to?

Zdravim, pomaly dokoncujem ukladanie tvarnic na nosniky stropneho system. Po obvode muriva pojde vencova tvarnica, ktora mi zaroven urci vysku betobovej zalievky. Ta by mala byt 5cm. Ale ako dosiahnut vsade 5cm? Okolo kraja si to stiahnem do vysky tvarnic ale ako dalej smerom ku stredu domu? Podorys je 7.75mx10.5m. Taku dlhu rovnu latu nezozeniem a aj tazko by sa to s nou robilo. Ako ste to vyriesili vy? Pomoze opis, uvaha alebo foto.
Odpovedať
@epto ja som sice mal deku zasalovanu klasicky ale v strede som mal normalne nanesene vysky. V mojom pripade sa do salungu dali pribit klince ktore som zatlkol do potrebnej vysky v potrebnych rozostupoch (na sirku dlhej vodovahy) a tou som postupne prenasal vysku.
Odpovedať
Nikto iny, nejaky sikovny tip?
Odpovedať
Profilova fotka
a co tak urobit salung, laserom preniest vysku a salung potom bud odpilit alebo tak ako pise andyno klinec a ide sa.
Odpovedať
Dokola budu vencove tvarnice, tam bude vyska vporiadku, len smerom ku stredu domu nemam o co opriet latu pri zarovnavani. O tie klince by to islo, ale lepsie je, ked sa lata pekne posuva a zarovnava, tam by mi uz trebalo nejaku listu popripade nieco podobne.
Odpovedať
@epto daj si výšku aj stredom stropu a 4 metrovu latu zozenies, my sme to sťahovali takto..najskôr si siaunes jednu polovicu, tu stredovú latu vyhodis a ideš zas od vencovky už na vysku, ktorú ti pred tým určila ta stredová lata...200 m2 trvalo asi hodinu aj s umytim " vercajchu"...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?