Rekuperacia v strešnej izolácii

Ahojte, mate niekto bungalov s rovnou strechou a dávali ste si rekuperáčne rozvody do strešnej izolácie?
Odpovedať
@andrej457 Zdravim,to by aj mna zaujimalo.Uz ste to riesili?
Odpovedať
@andrej457 da sa to urobit ale cielom je rekuperacne potrubie co najviac ochranit pred nizkou teplotou aby v nej nevzikal kondenz. Cize ak je izolacia napriklad 30cm, umiestnit rury co najblizsie do vnutra. Vacsinou sa dava znizeny strop a rury sa tahaju ponad SDK ale popod izolaciu. V pripade, ze nie je vela miesta, daju sa pouzit ploche rury, tam vsak absenciu vysky rury treba kompenzovat jej sirkou.
Odpovedať
@epto nam architek nechce zbytocne robit sadrokarton len pre rekuperaciu.Navrhoval viest ju v izolacii v podlahe alebo na streche.
Odpovedať
@pietrom no ked nebude SDK tak rozvody rekuperacie sa musia schovat do izolacie. Co najbizsie ku interieru a co najdalej od exterieru. Ak sa da, pouzite ploche rury. Pri plochych rurach vsak pozor na prierez/plochu rezu. Efektivny prierez je plocha elipsy vpisanej do obdlzniku.
Odpovedať
Nemam rovnu strechu, ale rozvod je robeny pod strechou na ZB doske. Na rozvod som ukladal 60cm vaty v pripade prestupov je toska viac. V projekte som mal ale aj moznost pouzit eps a to o hrubke 40cm takze zalezi kolko tam tej izolacie budete mat. Ako bolo spominane su aj ploche rozvody.
Odpovedať
@pietrom na betónovom strope je položené 63 mm PE FLEX potrubie a na to 45 cm EPS. Podkrovie slúži ako úložný priestor. Za 5 rokov nevidno nejaký problém s vetraním.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?