Rectolight vs keramicky strop, pripadne strop Premac

Profilova fotka
Ak mate niekto skusenosti bola by som rada za kazdu. Vrchne podlaze bude obyvane. Co z tohto je najlepsie cena vs kvalita? Dakujem
Odpovedať
@123choco123 Ja som tiež uvažoval nad Rectolight-om, ale nakoniec som dal osvedčený železobetón.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 a prosim ta, dovod?
Odpovedať
@123choco123 ja som dal rector betón a nie light nakoľko som nechcel sádrokatrón čo pri lighte musí byť. Ja som sa rozhodol pre rectro nakoľko je to skladačka a pre svojpomoc najjednoduchšie ale ak by mi to robila dáka partia/firma dal by som monolit. Rector preto lebo tam oproti premacu,stadreko(to máte asi najbližšie) ide menej stoják.
Odpovedať
Profilova fotka
@jumt strop nam ide robit firma, zatial mame cenu s keramikou a rectorom...ake vyhody ma monolit oproti tymto dvom?
Odpovedať
@123choco123 je to proste monolit všade rovnaký materiál a nieje prerušený vložkami
Odpovedať
mame rector light a nemenili by sme ano musi byt zo spodu sadrokarton (v pivnici a pod. netreba) vyhody - cely strop bol na jednej palete (vyplnove prvky) a rozlozit ho trvalo 2 ludom cca 4h...to bol dovod preco nie miako a pod.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasb108 my sadrokarton budeme aj chceme davat tiez. protim ta a cenovo ta to vyslo ako
Odpovedať
cenu nemam zpisanu..mozno kdesi doma... ale kludne si im daj nacenit a budes mat presne na svoje rozmery nemusi ti to robit firma..ani nam to nerobila nebolo treba...spravilis me to dvaja a potom prisiel len putzmajster a zalial...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasb108 uz som im posielala udaje ohladom cenovej ponuky tak cakam nebolo vam treba ani stojky na podopretie?
Odpovedať
stojky su potrebne ako aj pri kazdom systeme
Odpovedať
@123choco123 Lebo medveď.... Projektant doporučil ŽB dosku, že je to jednoduchšie, jednoliaty materiál, menšie riziko chybnej aplikácie. Aj stavebná firma bola za žb. S prefabrikátmi asi nemali skúsenosti. A načo budem experimentovať, keď tá doska je overená.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 “lebo medveď” je fakt odpoved za všetky drobne hodná dospelého človeka ;)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@123choco123 No neviem ti presne povedať, prečo sa nakoniec dala ŽB doska. Jednoducho pri tvorbe projektu som spomenul ten rektolight a projektant dopourčil ŽB. Tak som nevymýšľal a súhlasil som s doskou. Alebo si čakal, že ti napíšem analýzu tepelnej vodivosti, roztiažnosti, únosnosti, urobím cenovú analýzu jedného aj druhého a potom ti urobím záver, prečo som sa rozhodol pre to, čo som sa rozhodol? Proste som si vybral ŽB strop, lebo mi to doporučili. A basta. Pri stavbe nie vždy sa môžeš rozhodovať na základe dôkladnej analýzy, často je to len podľa intuície doporučenia alebo "best practice". Darmo budeš žiadať o murára drevodom, ak to nevie robiť. Budeš mať omietkárov a povieš im, že chceš sádrové omietky. Oni budú vedieť robiť iba cementovo-pieskové. Čo urobíš? Budeš hľadať druhú firmu? Alebo sa rozhodneš predsa len pre tie cementovo-pieskové? Prečo? Lebo na firmu, ktorá robí sádrové by si musel čakať niekoľko mesiacov. Budeš vyberať materiál na steny: tehla alebo pórobetón? Budeš vyberať izoláciu strechy: vata alebo striekaná pena? Keby si mal všetko dôkladne analyzovať, tak staviaš roky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?