Pumpa na betón a alternatívy

Profilova fotka
Staviame poschodový dom a budeme robiť strop z nosníkov a vložiek. Existuje nejaká lacnejšia alternatíva ako použitie betónpumpy na zaliatie stropu?
Odpovedať
Ak si dobre pamatam tak lacna a rychla alternativa co sa pisalo i na tomto fore je mixovacia lopata na JCB. Kukni video http://www.youtube.com/watch?v=gsveL3... cena udajne vyjde asi na 30 EUR /m3 betonu. Len si to musis vyviest furikmi ak sa ti chce robit a ma ti kto pomoct tak sa narobis ale usetris.
Odpovedať
@fricko Chlape zisti si čo stoja suroviny na výrobu toho betonu a nepíš tu takéto bludy. Tých 30 € vyjde akurát tak na cement. Jedine žeby bolo ostatné udajne zadarmo.
Odpovedať
Neviem preco chcete setrit tam kde sa to neda.90% ludi nevie aky cement si kupil,na coje vhodny a kolko daneho cementu ma dat do m3.Potom niekdo nemoze povedat ze m3 spravi za 30EUR.Vsetko nieco stoji, aj ludia co ten beton namiesaju, hoci je to nasa rodina.Ked je dobry pumpar, ma ukoncenie hadice S-rurou a vie pomali pustat beton,spravi to za 1hod.Treba si spocitat , cenu prace ludi s pumpou a mnozstvom ludi a casu stravenych pri miesani bez pumpy.
Odpovedať
Profilova fotka
@xenna Asi by som setril na inom. Beton je velmi kriticky clanok v celej stavbe domu. Nasim pribuznym, ked prisiel na stavbu stavebny dozor a videl, aky beton namiesali, dal rozobrat celu stavbu.
Odpovedať
Suhlas...ja teraz este len buram dom ale na niektorich veciach sa neda setrit lebo bud sa clovek narobi ako kon a odnesie si to zdravie alebo velka strata casu ci nakoniec scenar ze este prerobi. Betonovanie je podla mna jedna z veci na dome, kde by som nesetril a objednal domiesavac pripadne aj pucmajster ci betonpumpa. Ale ! ! ! ! ! Tak ako pri kupe ovocia ci zeleniny pozerate ci nekupujete hnile veci rozhodne si treba nastudovat pripadne zabezpecit dohlad nad dodanou kvalitou betonu....par testov na skusku kvality dodaneho betonu viete spravit svojpomocne. Pri dodavkach na vystavbu obchodnych centier je to normalna vec, u rodinnych domov to robi malokto, resp. nikto a potom ani nemate sajnu co Vam dali do zakladov. Vid napr. Skuska sadnutim: http://www.svf.tuke.sk/materialy/inde... Skuska rozliatim: http://www.svf.tuke.sk/materialy/inde...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?