Protipoziarny SDK

Ahojte, potrebujem poradit s hrubkou SDK. Vsade dam protipoziarny SDK ale neviem ci dat 12,5 alebo 15mm. Ide o rodinny dom - bungalov, novostavba. 12,5mm dosahuje hodnotu REI 15. 15mm dosahuje hodnotu REI 30. Aka je hodnota REI podla zakona pri novostavbe? Pripadne ako je to potom s poistenim domu. Dakujem za rady.
Odpovedať
@sopeto a co mas v projekte?
Odpovedať
v projekte je 15mm ale ani napr. schodiky do ulozneho priestoru nemam protipoziarne. chcem ale vediet ako je to podla zakona lebo keby som mal davat vsetok material podla projektu tak som na takej sume ze az
Odpovedať
Profilova fotka
RD je jeden požiarny úsek, tam sa to nerieši, protipožiarny SDK len okolo krbu (nad)
Odpovedať
@sopeto no schvalne, kolko usetris za tych 2.5mm sadry? Tych 15 minut naviac ti moze zachranit zivot.
Odpovedať
ako hovorim, keby som si to hovoril pri kazdej polozke.ale chcem vediet ako je to zo zakona.sadrokartonista hovori ze tam staci aj 12.5 ale nechcem mat potom problem pri poisteni.poistovak povedal ze sa riadia podla zakona.
Odpovedať
@jan45 je to aj niekde v nejakom zakone, vyhlaske, clanku, ze sa to pri rodinnom dome neriesi? ku kolaudacii treba aj certifikat o protipoziarnej odolnosti SDK stropu?
Odpovedať
Profilova fotka
@sopeto pri kolaudácii treba overenú dokumentáciu, tam to musí byť, napísané.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Tmelenie cerveneho sdk je narocnejsie ako bieleho?
Odpovedať
@sopeto toto odomna pri kolaudácii nikto nechcel ani pri uzatváraní poistenia.
Odpovedať
@profistavbari ak máš okolo krbu v určených rozmeroch len nehorľavý materiál, nie je čo riešiť, ja mám protipožiarny tesne pri sporáku na drevo, no dnes je už viac ako odkladací priestor, máme nové VN trafo a el. ide takmer nonstop, ozaj len krátke výpadky a pri revízii
Odpovedať
@prokennex nie, je to to iste. Inak 15mm červený SDK mam. Je ťažší a pevnejší. Teda lepšie sa doň kotvia svetlá. Netreba hmoždinky pri menších.
Odpovedať
@igor256 v čom je to tmelenie iné?
Odpovedať
Článok sa načítava...
K tomu aby si dostal stavebné povolenie si musel dodať projekt požiarnej ochrany. Pozri sa do neho, čo je tam napísané.
Odpovedať
@igor256 Ďakujem za reakciu. Tiež máš knauf? - dával si sklovláknitú pásku, alebo knauf kurt pásku?
Odpovedať
@profistavbari veď v ničom. Je tam čiarka. ("nie, je to to isté") @prokennex netuším aká značka. Možno rigips. A pásku som dával obyčajnú sklovlaknitu. Ale sú miesta kde to nemám dobre urobene. Treba dať tmel, nechať zavadnut a potom ešte raz tmel a pásku. Do rohov straightflex (spoj SDK stena a SDK strop).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?