Priznať klieštiny ? Ako ste sa rozhodli vy a prečo ?

Ahojte, stojíme pred otázkou či priznať klieštiny alebo ich zakryť (strecha bude klasická sedlová s 30 stupňovým uhlom). Ako ste to riešili vy a prečo ste sa pre dané rozhodli tak či onak ? Ak by ste mali nejaké fotografie z reálu kde sú klieštiny priznané, veľmi by nám to pomohlo, kedže si veľmi nevieme predstaviť ako budú v reále vyzerať. Ďakujem !
Odpovedať
@petrrr mame priznane a je to super teda okrem prachy co na to je ktory musis utierat al einak perfektne. deti maju tam hojdacku zavesenu
Odpovedať
Profilova fotka
@petrrr Ak ti to pekne dotvorí interiér, tak ich kludne priznaj. Nezabudni ale na správnu realizáciu sadrokartónu. Tu ti odporúčam ukončnovať sadrokartón promocou profilu č. 3766, aby si nemusel akrylovať a aby ti nevznikali zbytočné praskliny. Viac v mojom Blogu: NIeco o oprofile. c 3766 http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... alebo aj o MAGIC CORNER-i (ideálny do šikmín) http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve... marcus-sk
Odpovedať
vdaka za info! @andrejh0 , nemas prosim ta foto ako to u vas vyzera s priznanymi kliestinami ?
Odpovedať
Profilova fotka
@petrrr my budeme mat tiez priznane kliestiny. Foto ako to bude vyzerat mam zatial iba vo vizu. Treba nam este urobit zateplenie a sadrokarton.
Odpovedať
@petrrr Priznávajú sa trámy, klieštiny sa skrývajú. Zmeň si projekt na trámový.
Odpovedať
@polystyren Ale ak chce strop otvoreny do strechy potom moze dat len hambalky ak nie kliestiny a ak chce to mat viditelne :-)
Odpovedať
@stanica dobre, tak sa to volá hambálok :-)
Odpovedať
@polystyren ale kde sa este v dnesnej dobe robi na novostavbe hambalkovy krov?
Odpovedať
@stanica netuším, nie som tesár, porozprávaj niečo o tom
Odpovedať
@polystyren Ale historia vyvinu krovov je v podstate nudna a zlozita tema :-D Proste ak chce otvoreny strop do strechy, bude mat kliestiny, ktore si v podstate moze obalit dokami a vytvorit falosny tram.
Odpovedať
@stanica originál trám vyzerá lepšie
Odpovedať
@polystyren hlavne žiadny drevený prvok krovovej konštrukcie nevyzerá dobre, ak je obklopený sadrokartonom....
Odpovedať
Článok sa načítava...
@stanica Nerozumiem kde by mal byť sadrokartón, napríklad?
Odpovedať
@polystyren napr. ked je otvoreny strop, priznané kliestiny a celá konštrukcia okolo má SDK - myslím strop
Odpovedať
Profilova fotka
Mame priznane klestiny ale iba v casri nad obyvackou, tu je otvoreny strop az do strechy. Paci sa nam to riesenie. Urobilo to velmi dobry opticky priestor. Kurenie neriesime. Cely dom je slusne zatepleny vratane strechy. Mam nejake fotky i v albume.
Odpovedať
Profilova fotka
To predsa záleží od celkového charakteru domu... A taktiež od toho, kde je dom situovaný. Toť som videl pri Senci (!) takú oravskú strechu - s priznanými klieštinami a ešte aj s podlomenicou (!), že mi to až vyrazilo dych, ako si niekto na južnom Slovensku (!) v hniezde developerských hybridov môže postaviť takúto stavbu, ktorá tam bola ako päsť na oko. 8-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?