Priznane hrady

Profilova fotka
Ako ste postupovali pri opracovavani/osetrovani tzv priznanych stropnych hrad v interieri? Aky bol vysledok?
Odpovedať
Profilova fotka
@katkakostka Možno Ťa zaskočím, tým, čo napíšem, ale či v interiéri al. exteriéri už roky používam receptúru starých stolárskych majstrov: FERMEŽ (ľanový olej) - do ktorej vmiešam práškovú farbu v požadovanom odtieni. Pre interiér je to napr. oker. Ale na starý dom som dával hnedú a na staršie drevenice (okná, okenice, dekoračné lišty...) zelenú, ale aj bordovú. Dobré a LACNÉ. A bezúdržbové. Nelúpe sa, neodpadáva. V interiéri v drevenici som robil hrady a podhľady pred 30 rokmi a je to stále pekné, prirodzené.... :-)
Odpovedať
@katkakostka Mame dreveny strop v novostavbe. Tramy (lepene - BSH) osetrene bezfar. voskom, zaklop (25mm dosky, perodrazka) bielou ekologickou interierovou lazurou Biopin. @leonardom Cista fermez, ci aj riedis?
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Čistá... To som ani ešte nepočul, že by sa riedila... Ale musí ísť na neošetrené (nenanvoskované, nenalakované...) drevo, aby vošla pekne do materiálu.
Odpovedať
@leonardom Krasa! Preco to nemas v albume? Daj link na tie praskove farby. Vdaka.
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Normálne v predajniach typu Farby - laky predávajú práškové farby - ako za komunistov. ;-) Kedysi v kilových sáčkoch, dnes v kelímkoch... Stojí to okolo 2 € taký 1/4 kilový kelímok. A 10 litrová bandaska fermeže okolo 25 €. A v albume to budem mať, až dorobím okolie - verím, že v októbri... :-)
Odpovedať
@leonardom Ja som natieral s fermezou terasove dosky (smrekovec), zriedene asi na 40%. Bola to vazna chyba a fermeze som sa odvtedy nedotkol. V porovnani s dnes dostupnymi olejmi a lazurami je to krok spat. Hruba lepkava vrstva, nechce to schnut, blbo sa to natiera, lepi to vyse mesiaca este, nic na to nechyta, neda sa to obnovit. Same negativa... Aj ked musim uznat, ze drevo s cerstvym naterom vyzeralo uplne d o k o n a l e !!!
Odpovedať
Profilova fotka
@matorado Na drevenici som pred 30 rokmi natrel hrady a podbitia v interiéri fermežou - úplne skvelé dodnes a pred 25 rokmi vchodové dvere. Samozrejme neriedenú - iba tónovanú.
Odpovedať
Profilova fotka
niečo ohľadom - priznanych stropnych hrad - nájdete v mojom blogu: http://www.modrastrecha.sk/catalog/ve...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
@leonardom dobrý deň, tu je aký odtieň farby pridaný do fermeži? ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@dada73 OKER. Práškový.
Odpovedať
Profilova fotka
Cauko, ahojte. Prosim poradte mi. Takto vyzera momentalne nas domcur. Toto je strop nad obyvackou, ide tam sadrokarton, no tie drevene tramy budu viditelne. Akym sposobom je to najlepsie obrusit? Myslim akym naradim alebo aky postup zvolit. Ten jeden nosny hranol uz manzel obrusil karboskou, no niekde je to namorene drevo stale vidiet. My sme v tomto neni nejaki majstri, preto zhanam nejaku pomoc, dobru radu nad zlato, aj ked trapenie to bude urcite =-) dakujem
Odpovedať
@smajla27 Ak je potrebne kvoli moreniu obrusit vacsiu hrubku, odporucam el. hoblik. V rohoch to ale nie je prave najspratnejsie zariadenie. Inak, ten komin oprety o tram, nie je uplne najbezpecnejsie riesenie. Ak je tam medzera, nic som nepovedal, ale na foto to tak nevyzera.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@milanpl je tam medzera, mozno aj meter od kominu je ten dreveny tram co ide do vysky. Ostatne je tam len polozene robotnikmi, po tom chodia. Okolo komina nemame drevo ;-) na ten elektricky hoblik poskuloval aj manzel ale ja mu tvrdim ze to je blbost presne kvoli tym rohom. Neviem si predstavit akoby sa tam s tym dostal, resp akoby to potom dorabal ked sa tam s tym nedostane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?