Priamy záves alebo nastaviteľný strmeň?

Zdravim, Aky zaves pre sadrokarton odporucate na dreveny tramovy strop: Priamy zaves: http://www.eshop-sadrokarton.sk/eshop... Alebo Nastavitelny(upevnovaci) strmen: http://www.eshop-sadrokarton.sk/eshop... Dakujem
Odpovedať
@tinnko nie je ani tak dolezite ktory z nich (môžeš ktorykolvek, ja by som dal priamy) dolezitejsie je pouzit krizovy rost, ktory nezavisle prenasa pohyby drevenej nosnej konstrukcie od sdk stropu. (Nestretol som sa zeby toto riesenie praskalo pri stene alebo v rovine stropu).
Odpovedať
@slavoslav samkzrejme bude krizovy rost...len kym urobim kriz, musim nosny rost o nieco upevnit :-), ja len doposial som nevidel nastavitelny strmen, iba v navode od rogipsu....neviem ako sa so strmenom robi
Odpovedať
@tinnko Zdravím, pre aké riešenie si sa napokon rozhodol?
Odpovedať
@samob ahoj...asi nastavitelny strmen
Odpovedať
@tinnko A má to nejakú výhodu? Lebo pravdupovediac som sa s tým stretol až dnes, väčšinou som videl používať priame závesy.
Odpovedať
@samob oficialna sprava: priamy zaves by sa nemal davat na sikminy, z dovodu ze sa lahsie ohne nez strmen
Odpovedať
@tinnko Super, ďakujem.
Odpovedať
Dal som priamy zaves ale nemal som sikminu , zo strmenom by bola lahsia robota lhasie sa da do roviny ale dal som priamy zaves napriek vsetkemu a podarilo sa :)
Odpovedať
Viem ze nad sadrokarton kreba krizovy rost. Otazka je ci aj na rost ktory drzi druhu vrstvu izolacie treba krizovy rost. Planujem dva rosty, vrchny bude drzat druhu vrstvu izolacie a bude na nom nalepena parozabrana, potom bude medzera na rekuperaciu, elektrinu a podobne a na tom prvom roste bude cez priamy/nastavitelny zaves upevneny druhy rost.
Odpovedať
aký je vlastne rozdiel medzi priamym závesom a strmeňom ? vyzerajú podobne. Ak nemá ísť priamy na šikminu - oficiálne montážne video knaftu, je tam priamy, nie ? https://www.youtube.com/watch?v=9Y6s2... potrebujem na šikminách dať pod krokvy (vysoké 16 cm, tam dám 16 cm izolácie) ešte 16 cm izolácie, čo je lepšie použiť ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravím,ktorým smerom treba vyhnúť priamy záves.Myslím tým ktorým smerom má ísť tá drážka,ktorá je na vrchu,či smerom dole,alebo hore.Keby to išlo smerom hore,musela by sa tá drážka nabiť asi do dreva.Keby išla smerom dole,tým pádom by sa skrutka oprela o výstupok tej drážky.Ktorý spôsob je správny?Vďaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?