Priame závesy verzus drôty

Dobrý deň. Riešim sadrokartónový strop svojpomocne ale neviem presne čo s konštrukciou. Strop budem spustat cca 20cm . Plánoval som dvojitú konštrukciu na drotovych zavesoch ale zda sa mi to moc materialu resp CD profilov. nebolo by lepšie to postaviť na priame závesy 200mm s jedným roštom? Je medzi tým nejaký významný rozdiel? Jedna miestnost má 49m2 a ostatné štandard do 15m2. Je to bungalov s dreveným stropom.
Odpovedať
Profilova fotka
@stojkovic1 mame tak robene vsetky stropy, pokial na tie stropy neplanujete vesat krystalovy luster, nie je to ziaden problem. Neviem ako mate robeny krov, ale drotom sa pravdepodobne nevyhnete, vzdialenost stredov CD profilov by ste mali mat 60 cm a tomu treba prisposobit uchytenie (vid strop v kupelni). http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m... http://www.modrastrecha.sk/fotoblog/m...
Odpovedať
No preveze budeme vesat infravykurovanie, ktore samozrejme uchytim do konstrukcie ale pri drote ma byt dvojity rost nie? a keby som daval priamy zaves tak staci jeden ale max vzdialenost 50cm. dobre vravim?
Odpovedať
Profilova fotka
Priamim závesom sa dá strop znížiť max o 12 cm.Nieje dôvod dáať priami záves ani dvojitú konštrukciu.Udrží to aj tak .Ak sa bojíte tak úplne stačí zvýšť množstvo závesov.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 rokoch
Trosku stara tema, no riesim strop, znizenie cca 18cm. Pisalo sa tu, ze priamym zavesom sa da znizit max 12cm, no videl som priamy zaves co ma aj 20cm. S drotmi som uz robil a moc sa mi to nepozdava... radsej by som priame zavesy... co na to poviete? (mam vaznikovy krov, do toho chcem dat priamy zaves a krizovu konstrukciu) PZ je nad tym. Zavesy sme prelepovali (v jednej izbe sme znizovali iba o 8cm)
Odpovedať
@igor256 téma je stará mnoho rokov. vtedajšie postupy (aj materiály) sú teraz úplne mimo.
Odpovedať
@worker_falcon tak nechcel som zakladat novu, tuto mi hned naslo... ja len, ci je ten 20cm priamy zaves OK? mne sa to pozdava, ze je to pevne, sice na druhu stranu ta volnost drotov moze praveze napomoct tomu aby to nepraskalo tak mam dilemu... a lepsie sa mi robi s priamy, donho texu a hotovu... ten rychlo uchyt co sa stlaci a pichne donho drot mi moc nesedi...
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros kto to povedal,ze len o 12cm??
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?