Prestup cez sádrokartonový strop

Ahojte strechaci, Potrebujem urobyt prestup ced sad. strop (sadr., parozabr.folia, izolacia) pre vyvod rury od digestora. Ako mam spravne postupovat? Rura bude vyvedena na povalu. Dakujem
Odpovedať
Vyrezať dieru do SDK, nad ním vyrež izoláciu a parozabranu,prestč rúru, pekne olep hliníkovou alebo inou páskou. A doporučujem mať na povale kvalitné vetranie,lebo všetka vlhkosť z kuchyne bude na povale,alebo to vyveď až nad strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar a nemáš urobené odvetravanie kanalizácie? Že by si to tam napojil cez klapku....
Odpovedať
@milos35 Diky za radu, olepit paskou myslis tam, kde sa "stretne" rura a strop? Povala je dost velka a digestor neide az tolko, aby vytvorila az tolko vlhkosti, ci? @logo22 bohuzial nemam A aku ruru odporucate, klasicku pevnu alebo tu najpredavanejsiu - roztahovatelnu? Nebude mi tvorit kond.voda?
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar oblepiť tam kde sa ti stretne parozabrana a rúra. Určite ju vyved nad strechu alebo von bočným štítom ak ho máš. Aj keď sa ti to nezdá ako moc, tak ten kondenz ti môže robiť problémy. Ešte sa doporučuje tu rúru čo najviac zaizolovat aby vzduch a vlchkosť čo je v nej nezamrzala v znútra v tej rúle cez zimu. Na vetračku ti stačia aj obyčajne kanalizačné rúry (najlacnejšie riešenie)
Odpovedať
@kubistar no bolo už odpovedane 😀😀 a to odvetranie nepodcenuj para sa nahromadí a urobí svoju neplechu. To fakt nemáš odvetranie kanalizácie?
Odpovedať
Profilova fotka
@kubistar @logo22 @milos35 V žiadnom prípade nenapájaj na odvetranie kanalizácie !!! Treba riešiť vývod až nad strechu. Aby ti nestekal kondenz do hrncov cez digestor, bolo by treba vytvoriť sifón (ešte v interiéri) s možným odtokom kondenzu do nádobky alebo odpadu. Vhodné by bolo aj zatepliť rúry odvetrania - rukávy izolácie s parozábranou - na vetracie potrubia. Boli tu už také prípady, keď stekal kondenz do digestora alebo do kúpelkových odvetrávacích ventilátorov.
Odpovedať
@laco17 do kanalizácie určite nie, to máš pravdu, veď som mu písal že nad strechu, len som sa divil,že nemá odvetranu kanalizáciu.😀
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 jednopodlazne nemusia mat odvetranie kanalizacie tam taky podtlak nevznika
Odpovedať
@milos35 8 z 10 domov nema odvetravanie kanalizacie. Ja ked som to robil, a pytal sa ludi okolo, tak nikto ani nevedel ze co to vobec je, a naco je to dobre. tak ako vravi wolodymyr, je to potrebne pri dvojpodlaznych stavbach, prizemne starsie domy toto vobec nikdy neriesili.Kazdopadne, rura z digestora patri urcite von, ziadne povaly, kanalizacie a podobne nezmysly.
Odpovedať
@wolodymyr @dent někde tu byl názor, myslím, že od jan45, že pokud je veřejná kanalizace, je lépe odvětrat i bungalov.
Odpovedať
.... , dakujem vsetkym za nazory a rady, teda kupim ten odvetraci komin, aby som do buducna nemal ziadny problem.
Odpovedať
@kubistar Pozeral som rakúsky seriál fušerina na stavbe ...tam firma zaoberajúca sa kuchyňami nehala majiteľovi vývod vzduchu na povalu domu ...nevytiahla von , vlký teplý vzduch prúdil celú zimu na povalu . Celý krov im splesnivel a napadol nebezpečnými baktériami ... ...u nás stojí strecha 10tis. v rakúsku 30 tis. ... riadna škoda že ? Treba použiť niečo takéto - https://www.lacnestavanie.sk/p/1782/s...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som ešte tepelne izoloval tú hadicu nad izoláciou stropu aby Ti nevznikol tepelný most.
Odpovedať
@kubistar este nezabudni vyriesit odvod kondenzu z tej rury. Niekedy v pondelok tu, na MS, chalanisko preberal, ze mu kondez cez digestor kvapka do hrncov :-S V tej siberii co bola minuly tyzden sa sa to prejavilo Mozno po zvysok zimy sa to stiha odparit Su na to medzikusy, ku standardnym vzduchovodom
Odpovedať
Dakujem pekne, ano vdaka Vam je vsetko jasne :-) Ked bude teplejsie spustim sa do toho
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?